THE TICKER:

Eveniment

Made in Romania. Un clan tiganesc a demolat o cladire de patrimoniu in Timisoara

de Irina Socaciu - Mai 29, 2012 - 18:38
TEXT SIZE: A | A | A | A

Un clan de tigani din Timisoara a demolat Casa Muhle, cladire de patrimoniu ridicata in secolul al 19-lea de catre florarul Wilhelm Muhle. Acesta este creatorul primului soi de trandafir romanesc.

Mai mult, Casa Muhle este situata in centrul orasului, in apropierea falezei Canalului Bega si este declarata monument istoric. Era una dintre cele mai frumoase vile din Timisoara.

Reprezentantii Primariei Timisoara sustin ca au cerut sistarea lucrarilor de demolare, dar consilierii locali din partea PNL ii acuza pe acestia de dezinteres.

Casa Muhle

Romii au intrat de aproape 12 ani in posesia vilei. Aceasta este inconjurata de o imensa gradina, care a fost plina cu trandafiri si verdeata. Clanul de tigani a solicitat de la municipalitate autorizatie pentru modificari. Saptamana trecuta, romii au decopertat cladirea, pe care au transformat-o in ruina, iar o echipa formata din reprezentanti ai Primariei Timisoara, ai Politiei Locale, ai Politiei Timis si ai Inspectoratului de Stat in Constructii au descins la adresa si au cerut sistarea imediata a lucrarilor.

Primaria Timisoara a dispus incetarea lucrarilor. O investigatie a fost demarata.

SHARE:
0 Comentarii