THE TICKER:

Eveniment

Marga: Au fost declarate neeligibile doar proiectele incomplete. Au timp pana luni sa puna actele la punct

de Dan Irimia - Martie 15, 2013 - 14:21
TEXT SIZE: A | A | A | A

Andrei Marga, presedintele Institutului Cultural Roman (ICR) a declarat vineri ca dosarele declarate neeligibile in cadrul concursului de finantare de proiecte culturale au fost cele incomplete.

Andrei Marga a declarat intr-un interviu acordat RFI ca “nu s-a respins nimic. Este o competitie pentru sprijinul financiar dat de ICR. Competitia are doua etape: o etapa, daca vreti, tehnico-financiara si o etapa a selectiei valorice. In acest sens, este un regulament afisat pe site, se vede limpede”.

Presedintele ICR a adaugat ca dosarele au trecut printr-o prima etapa, aceea de verificare a actelor – procedura care se face conform Ordonantei 51/1998, ce reglementeaza accesul la resursele institutiilor publice din sfera culturii.

“Si atunci, s-a dat o lista de eligibil, cei care nu sunt pe lista au fost invitati inca de alaltaieri ca pana luni (18 martie, n.r.) sa-si completeze actele, sunt niste acte de natura extraselor de cont, de natura altor finantari, a cofinantarilor si nu altceva. Nu a fost nimeni eliminat pana la aceasta ora, toata lumea este in competitie, doar ca acolo unde dosarul era incomplet s-a cerut completarea dosarului. Apoi vine selectia valorica, pe care o face o comisie de specialisti”, a mai spus Andrei Marga.

In plus, Marga a precizat ca in cazul Festivalului de Jazz de la Sibiu, al Festivalului de Teatru si al TIFF este vorba despre o alarma falsa, acestea facand parte din programele ICR.

SHARE:
0 Comentarii