THE TICKER:

Eveniment

Rusinea Romaniei: Autoritatile din Giurgiu refuza sa dea 4.800 de lei pentru publicarea unor documente autentice ale lui Caragiale

de Irina Socaciu - Septembrie 19, 2012 - 13:43
TEXT SIZE: A | A | A | A

Astazi a fost deschisa o expozitie dedicata scriitorului Ioan Luca Caragiale in holul Muzeului Judetean Giurgiu, cu ocazia celei de-a V-a editii a Zilelor Muzeului.

In cadrul acestei expozitii au fost prezentate o serie de documente autentice privind acte de ipoteca sau arendare a unor terenuri, care au apartinut familiei Caragiale in comuna Fratesti, judetul Giurgiu, descoperite in urma cu cativa ani in arhiva Tribunalului Giurgiu.

„Colegii nostri de la Arhivele Nationale au descoperit in arhiva Tribunalului Giurgiu documente autentice ale lui I.L. Caragiale incheiate in baza mostenirii din partea mamei acestuia a unui teren de 9.500 de pogoane in mosia de la Fratesti si, deoarece Caragiale era mereu sarac facea dese drumuri la Giurgiu pentru a intra in posesia sumelor provenite din arendarea terenului sau in baza unor ipotecari. Exista chiar un document delicios aici la Giurgiu, specific acelor vremuri, prin care Caragiale s-a imprumutat si la propria sotia si prin care garanta cu mosia de la Fratesti”, a declarat miercuri, Emil Paunescu, reprezentantul Muzeului Judetean Giurgiu, la deschiderea expozitiei „Caragiale si Giurgiu, o carte de publicat”.

Publicare

Reprezentantii Muzeului Judetean Giurgiu ar dori ca aceste documente sa fie publicate intr-un volum dedicat lui Caragiale la Giurgiu.

Costurile publicarii unui astfel de volum nu sunt mari, ele ajung la 4.800 de lei, dar autoritatile din Giurgiu nu au acordat aceasta suma de ani de zile, desi au promis-o in dese randuri.

SHARE:
0 Comentarii