THE TICKER:

Licitatii

Diamantul care a impodobit coroana reginei Maria de Medicis in anul 1610 a fost vandut la licitatie. Vezi ce suma a fost platita pentru el

de Irina Socaciu - Mai 16, 2012 - 10:34
TEXT SIZE: A | A | A | A

Diamantul care a impodobit coroana reginei Maria de Medicis a fost vandut marti la o licitatie organizata de casa Sotheby’s.

Numele diamantului este „Le Beau Sancy” si a fost estimat la o suma cuprinsa intre 1,8 si 3,6 milioane de franci elvetieni.

Finalmente, diamantul „Le Beau Sancy”, a fost adjudecat cu suma de 9,0425 milioane de franci elvetieni. Celebrul diamant este alb, slefuit in forma de para si are 34,98 de carate. El a fost cumparat de un anonim, care a licitat la telefon.

Diamant regal

„Le Beau Sancy” a impodobit coroana Mariei de Medicis la incoronarea ca regina a Frantei in anul 1610. Bijuteria, care a apartinut si Casei de Orania, precum si familiei regale din Anglia, este unul din cele mai importante diamante istorice licitate vreodata.

Diamantul a fost scos la vanzare de casa regala din Prusia.

Luni si marti a avut loc la Geneva o licitatie cu bijuterii apartinand unor familii arstocratice. Peste 700 de bijuterii apartinand unor familii aristocratice europene au fost propuse la vanzare in cele doua zile de licitatie de bijuterii de arta.

SHARE:
0 Comentarii