THE TICKER:

Licitatii

Licitatie de arta contemporana: 61 de proiecte la cele mai mici preturi

de Adrian Cristescu - Decembrie 16, 2012 - 21:16
TEXT SIZE: A | A | A | A

Luni, 17 decembrie, ora 19:00, la Galeria Colors Art din SWAN Office, in Pipera, va avea loc Licitatia de arta contemporana romaneasca de Craciun GrowArt #2.

In cadrul licitatiei vor fi prezentate publicului 61 de loturi semnate de artisti contemporani romani in doua sectiuni distincte: ”Maestrii contemporani” – selectie dedicata artistilor romani deja intrati in constiinta colectiva ca repere culturale contemporane si ”Promisiuni respectate”- sectiunea artistilor tineri efervescenti, curajosi, ce promit deschideri viitoare neasteptate.

An plin pentru arta contemporana romaneasca

Licitatia GrowArt #2 reprezinta insa mai mult decat o simpla ocazie de a achizitiona arta incepand de la cele mai mici preturi, seara de 17 decembrie fiind de fapt un pretext pentru a sarbatori incheierea unui an plin pentru arta contemporana romaneasca, o gala a culturii vii.

Printre artistii care semneaza opere ce pot fi achizitionate pe data de 17 decembrie in cadrul licitatiei de arta contemporana GrowArt#2 sau din magazinul GrowArt Boutique se regasesc nume mari ale artei contemporane romanesti. Dintre acestia amintim doar cativa: Marin Gherasim, Vasile Grigore, George Moscal, Vasile Muresan – Murivale, Aurel Nedel, Radu Mihai Tanasescu, Mircea Roman, Horea Pastina, Stefan Pelmus, Constantin Piliuta, Bogdan Vladuta. De asemenea, organizatorii propun o selectie de loturi semnate de artisti tineri a caror opera deja se afirma ca valoroasa si impactanta pentru peisajul cultural autohton: Florin Ciulache, Mihail Cosuletu, Sorin Dan Cojocaru, Silvia Traistaru.

Concept nou

Pentru cei carora nu le este la indemana ideea de licitatie de arta, dar doresc totusi sa plece acasa cu un obiect special, Asociatia pentru Promovarea Artelor Contemporane a deschis in acelasi spatiu si GrowArt Boutique – un concept nou destinat comercializarii de arta contemporana.

Proiectul vine in completarea licitatiei de arta contemporana Growart, oferind clientilor oportunitatea de a achizitiona lucrari de arta de cea mai buna calitate la preturi fixe, accesibile.

Cele doua proiecte, GrowArt Auction si GrowArt Boutique sunt complementare si au fost initiate in slujba aceluiasi ideal si anume promovarea si valorificarea artei contemporane romanesti si sustinerea activitatii artistilor romani in viata – profitul rezultat in urma vanzarilor urmand sa fie utilizat pentru infiintarea unui nou centru cultural si finantarea unor proiecte artistice.

SHARE:
0 Comentarii