THE TICKER:

Licitatii

Licitatie eveniment: Artmark – Principatul Monaco. Vor fi scoase la vanzare capodopere ale artei romanesti si bijuterii rare

de Dana Mihailovici - Iulie 12, 2012 - 15:08
TEXT SIZE: A | A | A | A

Un numar de 51 de capodopere ale artei romanesti si si o rafinata selectie de bijuterii vor fi puse in vanzare pe 22 iulie, la o licitatie oranizata de casa de licitatii Artmark, in duplex cu Principatul Monaco.

Este pentru prima data cand se realizeaza un astfel de duplex cu Principatul Monaco. Licitatia se va axa pe arta impresionista si moderna.

Licitatia va fi organizata in duplex la Monte Carlo (Hotel Metropole) si la Mamaia (Hotel Vega).

Ce se vinde

In cadrul licitatiei vor fi puse in vanzare capodopere semnate de nume de referinta ale picturii moderne, precum Marcel Iancu, Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza sau Stefan Luchian, lucrari care vor fi prezentate pentru prima data pe Coasta de Azur.

Printre vedetele licitatiei se numara pictura ‘Doua surori’, semnata de Nicolae Tonitza, opera care a facut parte din colectia Gheorghe Theodorescu, fratele celebrei actrite de teatru Didi Theodorescu. Valoarea estimativa a picturii este estimata la un pret intre 100.000 si 150.000 de euro.

O alta pictura-vedeta ce va fi scoasa la vanzare este ‘Flori de vara’, semnata de Stefan Luchian. Lucrarea este estimata la 40.000-60.000 de euro si provine din cunoscuta colectie a compozitorului Ion Dumitrescu.

Bijuterii

De asemenea, licitatia de Bijuterii propune 50 piese de exceptie, impodobite cu diamante si pietre pretioase fascinante, in realizarea unora dintre cei mai apreciati designeri ai momentului.

Principala vedeta va fi inelul Bucherer din platina, decorat cu diamant Emerald Cut de mari dimensiuni. Pretul estimativ al acestei bijuterii, care a fost realizata de bijutierul Axel Sedlatzek, in atelierul Bucherer din Berlin, cu traditie din 1888, este de 55.000-77.000 de euro.

Totusi, cea mai pretioasa bijuterie este o creatie remarcabila din aur alb si diamante, bratara model Harry Winston, cu un pret estimativ de 115.000-140.000 de euro. Bratara este decorata cu 494 de diamante cu taietura briliant, avand in total 53 de carate.

SHARE:
0 Comentarii