THE TICKER:

Analiza

Care ministri au mai multe case: cei din Guvernul Razvan Ungureanu sau cei din fostul Guvern Emil Boc? Topul celor mai instariti ministri din ultimele guverne

de Dan Irimia - Martie 07, 2012 - 02:01
TEXT SIZE: A | A | A | A

Dupa cum spuneam intr-o analiza anterioara, proprietatile imobiliare reprezinta, cu certitudine, cel mai puternic simbol al bunastarii.

Posesia unei locuinte este pentru multi oameni rezultatul unei lupte de-o viata, a unei munci de zeci de ani.

Din acest motiv, casa devine tinta numarul unu pentru majoritatea oamenilor, indiferent de nationalitate sau de situare geografica.

Ultimele guverne

Econtext prezinta o analiza despre cei mai importanti posesori de locuinte din Romania: ministrii actualului guvern Mihai Razvan Ungureanu! Cate case au ministrii din actualul Guvern. Si ce fel de case!

Iar pentru a da o greutate si mai mare acestei analize, vom face o comparatie cu numarul de locuinte detinute de ministrii fostul Guvern Emil Boc.

Bineinteles, cativa din membrii Cabinetului Emil Boc au ramas si in actualul guvern, dar cei mai multi ministri au fost schimbati.

Locuinte

Inainte de a trece la comparatii, sa mai spunem ca Econtext a mai periat si alte personaje importante in cautarea proprietatilor imobiliare. Puteti citi aici doua dintre aceste radiografii, plus harta locativa a Romaniei, anume cate case si apartamente s-au construit in tara noastra in ultimii ani.

Cate case detin cei mai importanti politicieni din Romania. TOP 20! Vezi cate locuinte au Tariceanu, Blaga, Udrea, Ponta, Antonescu, Basescu, Voiculescu, Vanghelie

Cate case au sefii judetelor din Romania! Topul presedintilor de consilii judetene dupa numarul imobilelor pe care le detin

Topul locuintelor. Cate case si apartamente s-au construit in fiecare judet in ultimii ani. Harta locativa a Romaniei

Guvernul Boc versus Guvernul Ungureanu

Revenind la actualii guvernanti, trebuie sa spunem ca unele proprietati sunt detinute de ministri in coproprietate, de regula cu un alt membru al familiei.
Da cine are mai multe case? Guvernul Emil Boc este mai tare la case decat Cabinetul Mihai Razvan Ungureanu.

Ministrii guvernului Boc detineau impreuna 44 de locuinte, in timp ce membrii actualului Cabinet au impreuna 38 de case. Avantaj Guvernul Emil Boc!

Topuri

Iar acum sa vedem care sunt topurile! Cel mai bogat ministru (bogat in case) este, in ambele guverne, Gabriel Oprea, ministrul Apararii Nationale. El detine sapte locuinte (2 apartamente, 3 case de locuit si 2 case de vacanta). In schimb, locul doi se schimba.

In Cabinetul Emil Boc, al doilea proprietar de case era ministrul de Externe Cristian Diaconescu (cu 4 locuinte: doua apartamente si doua case normale, de locuit).

In noul guvern, pozitia a doua revine unui membru al PDL. Este vorba despre Cristian Petrescu, noul ministru al Turismului. El detine sase locuinte (3 apartamente si 3 case de locuit).

 

Dar iata ambele topuri: cate locuinte au ministrii din Guvernul Emil Boc si cate locuinte au ministrii din Guvernul Mihai – Razvan Ungureanu:

 

 

 

 

Iata si alte analize publicate recent de Econtext:

 

ALARMA, ROMANIA RAMANE FARA APA! 70.000 de hectare de apa au disparut in ultimii ani. Vezi ce judete se transforma in deserturi

 

TOPUL JUDETELOR DUPA RATA INFRACTIUNILOR. Unde este cel mai periculos de trait in Romania

 

Afacerea DACIADA! Sute de milioane de lei s-au cheltuit pe sali de sport in ultimii ani. Vezi cine sunt campionii cheltuielilor

 

IATA DE CE NU SE VA IEFTINI BENZINA! Cat reprezinta taxele si accizele in pretul benzinei in toate statele europene. TOP european

 

CATI BANI AU EUROPARLAMENTARII ROMANIEI! Vezi cati bani au in banci Severin, Stolojan, Vadim, Becali, Laszlo Tokes, Elena Basescu. Top 33!

 

HARTA NATIONALA A SOMERILOR in cei trei ani de criza. Cum a evoluat numarul somerilor din 2008 si pana in 2011 in toate judetele Romaniei

 

 

SONDAJ

 

ECONTEXT A LANSAT UN SONDAJ DESPRE ALEGERLE LOCALE. Daca maine ar fi alegeri locale, cu ce formatiune politica ati vota? PDL, USL, PP – DD, Miscarea Populara, etc.?

 

VOTATI AICI:

 

CU CE PARTID INTENTIONATI SA VOTATI LA ALEGERILE LOCALE?

SHARE:
3 Comentarii
  • Cu geana pe ei

    Media e de peste doua case de caciula. Frate, si unii n-au nici bani de chirie.Ia uite-l pe asta, are sapte case, la ce-ti trebuie atatea?

  • Ioan Dere

    Lupii tineri sunt mai saraci? Asta e nasol, inseamna ca trebuie sa recuepereze, nu?

  • Andreea

    Au ei mai mutle, fiti linistiti! Dar la tin la “ciorap”, nu le declara!