THE TICKER:

Analiza

HARTA FEMEILOR CONCEDIATE IN CRIZA! Vezi cate femei si-au pierdut slujba in timpul crizei in fiecare judet

de Dana Mihailovici - Octombrie 22, 2012 - 23:27
TEXT SIZE: A | A | A | A

Femeile nu au fost mai protejate in fata crizei ca barbatii, chiar daca unele studii spun ca ele nu au suferit atat de mult.

Desi unele studii afirma ca piata muncii este mai stabila pentru femei, lucrurile nu au stat deloc asa in Romania.

Dimpotriva, criza a lasat fara serviciu mii de femei in cei patru ani de cand a inceput criza.

Econtext va arata cate femei si-au pierdut locul de munca in cei patru ani de criza (iunie 2008 – iunie 2012) in toate judetele din Romania. Da, somajul a urcat in randul femeilor in mai toate judetele tarii, cele unde a scazut numarul somerelor putand fi numarate pe degete.

Piata muncii

Econtext nu este la prima analiza despre piata muncii. De altfel, aceasta este una din principalele tematici de dezbatere pentru publicatia noastra. Va invitam sa cititi si alte analize realizate de Econtext despre somaj, piata muncii, concedieri, angajari,etc.:

 

HARTA REALA A SOMERILOR: Cati someri beneficiaza in realitate de ajutor de somaj. Top national!

Bilant negru: 45 de luni de criza ne-au adus 40.000 de someri. Vezi in ce judete a crescut dramatic numarul somerilor

TOPUL judetelor in functie de numarul somerilor din mediul privat. Vezi cati someri din sistemul public/privat sunt in fiecare judet

Harta nationala a somerilor cu studii liceale. Vezi cati someri cu studii medii sunt in fiecare judet din Romania

HARTA CONCEDIERILOR: Cati bancheri, avocati, brokeri au fost concediati in criza in fiecare judet din Romania

 

Harta femeilor somere

Revenind, din cele 41 de judete ale Romaniei (Bucuresti + Ilfov), numarul femeilor care au ramas fara loc de munca in cei patru ani a urcat in 35 si a scazut doar in 6!

 

Dar iata cum arata harta Romaniei, cu judetele in care a crescut/scazut numarul somerelor:

 

 

Somaj

Si haideti sa vedem si care sunt cifrele! Cea mai mare crestere a concedierilor in randul femeilor a avut loc in judetul Bistrita-Nasaud.

In iunie 2008, numarul bistritencelor somere se ridica la 1.373 de persoane, pentru ca patru ani mai tarziu, numarul acestora aproape sa se dubleze, pana la 2.715. Mai precis, un avans de 98%!

Pe a doua pozitie se afla satmarencele, si aici rata somajului feminim aproape ca s-a dublat in intervalul de timp mentionat.
In schimb, sunt si judete care au evoluat fericit, unde s-a diminuat numarul somerelor, iar in unele judete, aceasta reducere a fost considerabila!

 

Dar iata cate femei fara loc de munca erau in iunie 2008 si cate somere sunt acum. In fiecare judet din tara:

 

 

 

 

 

 

Iata si alte analize publicate recent de Econtext:

 

TOPUL PRIMARILOR: Cine e cel mai bogat dintre bogatii tarii? Vezi CATE CASE au primarii ‚saraci si cinstiti’ ai Romaniei

 

TOPUL PIETELOR din Romania. Vezi care sunt judetele cu cele mai ieftine/scumpe piete din tara noastra

 

HARTA CONCEDIERILOR: Cati bancheri, avocati, brokeri au fost concediati in criza in fiecare judet din Romania

 

Cazul brokerului Cristina Sima nu este singular! Iata TOPUL CELOR MAI FAIMOSI afaceristi sau interlopi care au fugit din Romania in mijlocul unor scandaluri financiare

 

INCREDIBIL: Economiile romanilor s-au triplat in patru ani de criza! Vezi cati BANI aveau in conturi romanii din fiecare judet inainte de criza si cati au acum

 

De ce PDL va pierde categoric alegerile parlamentare. TOPUL greselilor pe care le fac PDL-istii si care le-ar putea aduce un scor catastrofal la alegeri

 

ATENTIE, POLITIA ROMANA! Topul salariilor incasate de cei mai influenti politisti ai Romaniei! Top national

 

PATRU ANI DE CRIZA: Benzina s-a scumpit cu 50%, numarul somerilor a urcat masiv, datoria externa a crescut cu 35%, pretul aurului s-a triplat. VEZI cum ni s-a inrautatit viata in patru ani

 

 

SONDAJ! CINE CREDETI CA E VINOVAT DE ESECUL PRIVATIZARII OLTCHIM? VOTATI AICI CE PARTID CREDETI CA E VINOVAT DE ACEST ESEC! USL, PDL sau CARE? VOTATI AICI:

VOTATI AICI

SHARE:
1 Comentariu
  • Econtext

    Econtext reaminteste cititorilor ca orice comentariu injurios nu va fi publicat. Comentariile trebuie insotite de argumente. Orice critica trebuie insotita de argumentatie, comentariile injurioase, tendentioase si nefondate nu dovedesc decat un nivel intelectual de joasa speta.