THE TICKER:

Analiza

Muntenia invinge! Cei mai multi ministri din Guvernul Victor Ponta s-au nascut in Muntenia. Vezi din ce judete si regiuni provin toti ministrii

de Adrian Cristescu - Mai 02, 2012 - 03:11
TEXT SIZE: A | A | A | A

Un nou guvern a venit la conducerea tarii, dar acesta nu schimba prea mult distributia geografica a originii ministrilor.

Cu noul Guvern Victor Ponta, Muntenia isi intareste avantajul fata de celelalte regiuni ale tarii in ceea ce priveste numarul de ministri pe care i-a dat tarii, dupa cum rezulta dintr-o analiza realizata de Econtext.

Econtext va prezinta o analiza privind locul de nastere al celor 21 de ministri (20 ministri + premierul Victor Ponta) care au fost propusi in Cabinetul premierului desemnat Victor Ponta.

Singura incertitudine este la nivelul lui Lucian Isar, care a fost nominalizat pentru Mediul de Afaceri. Potrivit unei surse, el s-a nascut in Bucuresti, dar un act care sa certifice acest lucru nu a fost gasit.

Aceasta analiza a originii ministrilor vine, practic, in continuarea unei analize mamut, realizata de Econtext la mijlocul lunii februarie si unde am aratat care este locul de nastere al tuturor ministrilor si premierilor care au facut parte din guvernele Romaniei de la Revolutie si pana in prezent (citeste aici aceasta analiza).

Regiuni

Multi dintre ministrii din Guvernul Victor Ponta nu sunt la prima nominalizare pentru un astfel de post, nu ar ocupa pentru prima data un fotoliu de ministru. Printre cei cu state vechi se numara Andrei Marga (Ministru Afaceri Externe), Mariana Campeanu (Ministru Muncii), Dan Nica (Ministru Comunicatiilor), dar sunt si nume noi, cum ar fi Daniel Cosntantin (Ministru Agriculturii), Liviu Marian Pop (Ministru Delegat pentru Dialog Social) sau Lucian Isar (Ministru Delegat pentru Mediul de Afaceri).

Asadar, Muntenia conduce detasat in topul regiunilor care au dat cei mai multi ministri in acest guvern. Mai precis, 9 din cei 21 de ministri s-au nascut intr-un oras din zona Munteniei. Important: am avut in vedere cele opt regiuni istorice ale Romaniei, nu regiunile de dezvoltare.

Muntenia si alte regiuni

Cei noua ministri munteni sunt: Victor Ponta (Bucuresti), Florin Georgescu (Bucuresti), Andrei Marga (Bucuresti), Daniel Constantin (Arges), Corneliu Dobritoiu (Bucuresti), Mariana Campeanu (Teleorman), Rovana Plumb (Bucuresti), Mircea Diaconu (Arges), Lucian Isar (Bucuresti).

De asemenea, exista regiuni care nu au dat nici un ministru sau doar un singur ministru, dar si regiuni mici care au dat un numar destul de mare de ministri, in comparatie cu marimea acestor regiuni.

 

Dar iata care este locul de nastere al tuturor ministrilor din Guvernul Victor Ponta:

 

 

 

 

 

 

Iata si alte analize publicate recent de Econtext:

 

GUVERNUL PONTA, cel mai bogat Guvern din istoria recenta a Romaniei. Vezi ce averi au candidatii la fotoliile de ministri

 

COSTURILE ASCUNSE ale reabilitarii termice. La ce sa se astepte locatarii din blocurile care intra in reabilitare

 

BOMBA SOCIALA A DATORIILOR e pe cale sa explodeze. Vezi cu cat au crescut datoriile romanilor in ultimii ani. Situatie dramatica in UE

 

CINE ESTE MAI BOGAT: PDL sau USL? Vezi care sunt cei mai bogati candidati la alegerile locale

 

HARTA DISPERARII. Topul judetelor dupa numarul persoanelor care au fost concediate in cei trei ani de criza. Vezi cati angajati s-au vaporizat din judetul tau

 

EXODUL CREIERELOR: Vezi cati cercetatori pierde Romania in fiecare an si cand cercetarea va disparea definitiv

 

APEL NATIONAL! Romania se indreapta catre o crizei a apei: Ramanem fara apa de calitatea intai. Vezi unde mai avem apa in stare foarte buna!

 

TRAIM CEL MAI PUTIN! Romanii au cea mai mica speranta de viata din toata Uniunea Europeana. Vezi cat traiesc barbatii si femeile din Romania si din UE

 

 

SONDAJ: CU CINE VETI VOTA LA PRIMARIA CAPITALEI?

Mai multe personalitati intentioneaza sa candideze la Primaria Capitalei. Dintre numele vehiculate, cu cine ati vota?

VOTATI AICI

SHARE:
9 Comentarii
 • Econtext

  @ “Bastina”

  In primul rand, multumim de informatie. Singurul incert este Lucian Isar, dupa cum spus si in text.

  Dar sunteti sigur de Suceava? Noi aveam o sursa, dar am mentionat in text ca este incerta. Aveti vreun link, ceva de acest gen, catre un CV de-al dansului?

  Multumim
  Econtext

 • "Bastina"...

  Lucian Isar este nascut in municipiul Suceava…vad cat v-ati interesat!

 • Econtext

  @ dan

  Vedeti ce am raspuns si lui Marks

  Dan Nica este nascut in 2 iulie 1960, in Panciu, judetul Vrancea. Activeaza in Galati, dar ne-a intresat locul de nastere, sa fie ca o continuare a Hartii Ministrilor, pe care am publicat-o in februarie.

 • dan

  nica e din GL (da nu mai zice?i la nimeni!)

 • Savu

  Politica de Dambovita in floare! Poporul roman poate fi fericit. O sa umble cainii cu colaci in coada dar tare ma tem ca va fi doar gaura de la colac. Manipularea grosolana a castigat si democratia originala cand alegerile nici nu mai conteaza.

 • Econtext

  @ Marks

  Dan Nica este nascut in 2 iulie 1960, in Panciu, judetul Vrancea. Activeaza in Galati, dar ne-a intresat locul de nastere, sa fie ca o continuare a Hartii Ministrilor, pe care am publicat-o in februarie.

  Econtext

 • marks

  Similar este greu de catalogat Marga ca Bucurestean cand in constiinta publica el este Clujean sau Diaconu asa cum Cepoi nu poate fi notat ca fiind din Botosani. Locul de nastere poate fi cel mult o indicatie afectiva.

 • marks

  Este posibil sa se fi nascut in Vrancea dar conteaza locul unde activeaza si ce organizatie controleaza

 • marks

  Eroare : Dan Nica este din Galati