THE TICKER:

Analiza

Topul salariilor incasate de managerii spitalelor din Romania. TOP 20! Vezi ce salarii au sefii spitalelor

de Bogdan Asaftei - August 02, 2011 - 05:29
TEXT SIZE: A | A | A | A

Un lucru cert se poate spune despre doctori: scrisul aproape indescifrabil nu se rezuma doar la completarea retetelor.

Din nefericire, aceasta caracteristica a stilului ‚indescifrabil’ se extinde si asupra altor zone ale activitatii doctorilor.

Despre ce este vorba? Econtext va prezinta salariile pe care le incaseaza managerii din cele mai cunoscute spitale din Romania, aceste date fiind obtinute din declaratiile de avere ale acestora.

Primul amendament: sa fie indescifrabil!

Iar consultarea acestor declaratii de avere ne-a confirmat acest cliseu stilistic ce planeaza asupra medicilor. Aproape toate declaratiile de avere ale doctorilor sunt completate intr-o maniera aproape indescifrabila.

Mai mult, site-urile spitalelor din Romania fac parte din aceeasi clasa a dezordinii. Mai toate aceste site-uri nu sunt actualizate sau functioneaza partial. Si nu doar la rubrica ce tine de declaratiile de avere si de interese. Ci la tot ceea ce tine de operatiunile spitalelor.

Top 20

Dar sa trecem peste acest ‚mic’ inconvenient. Dupa cum spuneam, Econtext a realizat un top al salariilor cu care sunt platiti managerii celor mai mari spitale din Romania.

Si am combinat o parte din spitalele de prima mana, unde sunt incluse cele mai bune spitale din tara, cu mai multe spitale judetene.

In total, am inclus 20 de manageri ai acestor unitati sanitare. In cea mai mare parte, salariile acestor manageri sunt valabile pentru anul 2010. In plus, este vorba despre salariul net, nu brut.

Cel putin, aceasta forma trebuia inclusa de acestia in declaratia de avere. Pentru managerii care nu si-au completat la timp declaratia de avere, sa mai spunem ca termenul limita pentru depunerea acestor declaratii a fost data de 15 iunie (potrivit Legii 176/2010, art. 4, al.2).

Cele mai mari salarii – varful ierarhiei

Si sa trecem la salarii. Astfel, cel mai bine platit manager de spital din Romania este Monica Boer, managerul Spitalului de Psihiatrie „Al. Obregia” din Bucuresti.

Anul trecut, ea a incasat venituri aferente unui salariu lunar de 10.903 lei. Mai mult, Monica Boer este singurul manager din acest top care primeste un salariu mai mare de nivelul de 10.000 de lei pe luna.

A doua pozitie este ocupata tot de un manager al unui spital din Bucuresti. Este vorba despre Catalin Cirstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgenta, urmasul lui Sorin Oprescu la conducerea acestei institutii. Cirstoiu are un salariu lunar de 9.336 de lei.

Pe locul trei vine un spital din provincie. Este vorba despre Spitalul Judetean din Cluj-Napoca, unde Cristiana Ciortea, cea care conduce spitalul, este platita cu 9.278 de lei pe luna.

Coada clasamentului

Surprinzator, sunt si salarii sunt pragul de 3.000 de lei pe luna (circa 750 de euro). Astfel, Tudor Simionescu, managerul Institutului Inimii „N. Stancioiu” din Cluj-Napoca, este platit cu 2.920 de lei (710 euro).

Simionescu, conducatorul unuia dintre cele mai cunoscute spitale din Romania, castiga mai putin decat un roman care pleaca la munca in Italia!

Iar cazul sau nu este singular! Horia Lazarescu, managerul Institutului de Recuperare Fizica si Balneoclimatologie din Bucuresti, are un salariu de 2.424 lei, iar Gheorghe Noditi, managerul Spitalului Judetean din Timisoara, primeste o retributie lunara de 2.298 lei.

 

Dar iata salariile pe care le incaseaza managerii spitalelor din Romania:

 

 

 

 

 

Iata si alte analize, topuri despre salariile diferitelor categorii sociale:

 

Exclusiv! Econtext a calculat averea celor mai importanti bugetari din Romania. Vezi ce avere au Blejnar, Kovesi, Popa, Basescu, Maior, Morar, Chiritoiu, Isarescu, Oprescu

Exclusiv! Mugur Isarescu are o avere de aproape 1.100.000 de euro

Topul prefectilor din Romania, in functie de salariile pe care le castiga. Vezi cu cat este platit prefectul din judetul tau!

Topul salariilor incasate de secretarii de stat. Vezi cat castiga secretarii de stat din fiecare minister!

Facultati mediocre, salarii uriase! Topul celor mai bine platiti rectori din universitatile romanesti. TOP 25!

Topul primarilor din Romania in functie de salariile cu care sunt platiti. Vezi cat castiga primarul din orasul tau!

Antonescu, Boc si Ponta au impreuna o avere de 1 milion de euro. Vezi ce avere are fiecare

 

 

Iata si alte analize realizate recent de Econtext:

 

Vacanta in Bulgaria? Iata cat costa cazarea la hotelurile din statiunile bulgare. Vezi preturile minime/maxime

Concediu la mare? Vezi cat costa cazarea la hoteluri si pensiuni in toate statiunile litoralului romanesc

Cat valoreaza aurul si argintul din subsolul Romaniei

Harta amenzilor din Romania. Vezi in ce judete primesc companiile cele mai multe/putine amenzi. TOP national!

 

 

Econtext a initiat un sondaj privind refacerea Aliantei DA. Daca s-ar reface aceasta formatiune politica, cu cine ati vota? VOTATI aici

SHARE:
3 Comentarii
 • pandeia

  Da, este oarecum acceptabil sa aiba un director de spital un salariu decent, care nu trebuie sa fie corupt. Dar, este normal ca un director de muzeu sa aiba doua mii de euro?? Care face ce?? Si nu ar trebui, cel putin in ani de criza, ca o persoana sa aiba doua retributii de la stat. Sa fim seriosi, nu este nimeni eminent incat sa fie atat de platit. Totul este o mare hotie din banii publici. Iar cei care fac treaba cu adevarat muncesc pe o mie de lei!

 • mircea mihai

  Toti “managerii” de spitale (dar si de la celelalte structuri bugetare: scoli, agentii, directii, etc) sunt numiti sau acceptati (adica preluati de pdl) politic. Salariile astea oficiale afisate de ei, sunt insa o mica parte din adevaratele venituri pe care le obtin. Grosul vine din achizitii de consumabile, medicamente, alimente, softuri, servicii, din “renovari”, adaugiri,etc. Toate astea inseamna mai multe zeci sau sute de mii de euro lunar (fiecare cum “se descurca”adica cat de sus are relatii in pdl). Normal ca fiecare astfel de “manager” trebuie sa cotizeze la pusculita pdl. Din aceasta pusculita, un “vistiernic” de incredere, ii imparte pe pusculitele individuale ale conducatorilor de la nivelele superioare, dupa un algoritm de ei stiut. Apropos!!! cu “spagile din vami” s-a terminat, nu? cativa vamesi si politisti corupti, erau “vinovati” de neincasarile si de fraudele de miliarde de euro anual, nu??.S-a lasat o liniste asa de profunda!! (“regina” era deja prea tracasata!!) Din fericire (inca) pentru poporul roman, cateva cancelarii europene nu-s asa de usor de prostit si o tin inainte cu Schengen: Nicht!!!, Nein!! Pe aia nu-i impresioaneaza (inca) laudele lui Basescu et Co!!Ei stiu ca administratia Basescu e cea mai corupta din Europa!!!

 • animalutul20

  dar la adrian steinu-inel v-ati uitat?ca ia declarat vreo 40000 pe luna……….:))))

  nu puneti doar salariul de manager, ci si toate celelalte care vin din functia asta(contracte de cercetare, proiecte, catedra de umf, etc)