THE TICKER:

Editorial

De ce referendumul nu trebuie validat si de ce manevra USL cu numarul alegatorilor este incorecta

de Sorin Barbu - Iulie 31, 2012 - 20:54
TEXT SIZE: A | A | A | A

In primul rand, referendumul nu tebuie validat pentru ca s-a agreat asupra bazei de plecare a acestui referendum. Toate taberele politice au cazut de acord asupra numarului de alegatori inaintea referendumului.

Sa nu uitam ca USL si-a propus sa depaseasca jumatate plus unu din alegatorii inscrisi pe liste si ca preciza ca acest lucru echivaleaza cu depasirea numarului de 9,1 milioane de alegatori.

In al doilea rand, daca se stabilea un alt numar la inceput, daca se convenea asupra unui numar mai redus de alegatori, poate PDL se gandea la o alta strategie.

Totalul romanilor care au votat nu este egal cu totalul romanilor cu drept de vot

In alta treilea rand, se incearca o alta manevra din partea USL. Toti liderii USL afirma ca cei circa 87% din alegatorii care au votat pro-demisie echivaleaza cu 87% dintre romani. Ca si cum 87% din cei care au votat pro-demisie ar reprezenta 87% din romanii cu drept de vot. Este un sofism clasic. De fapt, cei 87% se raporteaza la numarul celor care au participat la vot, nu la toata populatia. Asadar, nu 87% dintre romani vor demisia presedintelui Traian Basescu!

Cei circa 87% din cei care au votat pentru demitere NU echivaleaza cu 87% din populatia cu drept de vot a Romaniei. Cei 8 milioane de votati pro-demisie reprezinta circa 40% din populatia cu drept de vot a tarii.

Din aceste motive (incalcare a acordului initial, pe baza caruia s-a realizat referendumul, o alta strategie daca era un numar diferit de alegatori, manevra 87% din cei care au votat = 87% din populatia cu drept de vot).

SHARE:
1 Comentariu
  • MySt

    Probabil e foarte adevarata afirmatia 22 mil.-7,5 mil sunt PRO !
    Cred ca este de bun simt a se sti la care 22 mil. ma refer, precum si la care 7,5 mil?!