THE TICKER:

Editorial

De la ‘Regele Mihai, sa vina cu parai’, la ‘Sa traiti, Majestate!’

de Florin Zaharia - Octombrie 26, 2011 - 21:24
TEXT SIZE: A | A | A | A

Am o intrebare directa pentru Ion Iliescu: i-ati cerut scuze Regele Mihai pentru actiunile dvs de dupa Revolutie? Ati incercat sa va scuzati pentru interdictia pe care i-ati impus-o de a reveni in tara sa natala?

Si pentru toate celelalte ‘infierari’, pentru toate acuzatiile pe care i le-ati adus domniei sale?

V-ati cerut scuze pentru ca ati manipulat o intreaga natiune cand ati afirmat ca ‘elemente dusmanoase’ vor sa deraieze Romania de pe calea sa democratica, printre aceste elemente fiind si persoana Regelui?

Sau nu va mai amintiti? Sau ati periat aceste amintiri si acum le dati o alta nuanta, mai temperata? Cu alte cuvinte, va mai amintiti doar ceea ce va este favorabil!

Ei, bine, sunt sigur ca asa procedati! Cel putin, in relatiile externe, daca in forul interior adevarul exista, dar e bine incatusat prin diferite justificari.

Totusi, nu toata lumea a uitat. Si, cel mai important fapt, Regele nu a uitat. Si din acest motiv v-a uitat, a uitat ca existati, domnule Iliescu. De aceea nici nu a vrut sa dea mana cu dumneavoastra! De aceea, v-a lasat cu mana intinsa! Un gest de onoare nefragmentata, de moralitate indivizibila, de principiu aplicat pana la capat. Spre deosebire de o natiune intreaga, a carei memorie functioneaza doar pe calapodul minutarului!

Felicitari, Maiestate!

SHARE:
2 Comentarii
  • Emil

    http://blog.webphoto.ro/politica/cum-sa-ajungi-la-90-de-ani-reteta-regelui-mihai/
    A tunat si i-a adunat"
    Scuzele lui Mihatza, unde sunt? Fata de Romania.

  • Todor Iolanda

    Foarte bine.Multumim Maiestatii sale.