THE TICKER:

Editorial

La vremuri noi, tot noi! Rotatia cadrelor: Cum a fost ales Blaga presedintele PDL doar ca partidul sa aiba un lider

de Bogdan Asaftei - Iunie 30, 2012 - 16:39
TEXT SIZE: A | A | A | A

Presedintele Senatului, Vasile Blaga, a fost ales sambata, la Conventia Nationala Extraordinara, in functia de presedinte al Partidului Democrat Liberal, cu 1.197 voturi pentru si 28 impotriva.

De altfel,Blaga a fost singurul candidat la sefia acestui partid.

Un singur comentariu as face legat de aceasta optiune. Astfel, intrebarea fundamentala este urmatoarea: de ce a fost ales Blaga presedinte, mai ales ca vin alegeri parlamentare?

Lider in campanii

Un prim raspuns ar suna asa: pentru ca Blaga a condus campania electorala de la alegerile precedente, din urma cu patru ani. Iar atunci PDL a obtinut un scor foarte bun, in jur de 40%.

Cu alte cuvinte, se crede si se spera ca Blaga va reusi sa repete acest succes si in aceasta toamna. Dar se uita un lucru: Blaga a condus si actuala campanie de la alegerile locale, cand partidul a obtinut in jur de 15%.

Ceea ce vrem sa spunem este urmatorul lucru: un adevarat lider se cunoaste in momentele grele din viata, nu cand totul merge bine si esti pe val.
Campania PDL, in frunte cu Blaga, a fost inexistenta si total ineficienta la aceste alegeri.

In plus, in urma cu patru ani, succesul a venit de la sine, caci partidul era pe val, astfel incat nu stim exact cat a fost contributia reala a lui Blaga, ca organizator al campaniei.

Un minus si un zero

Asadar, avem o certitudine negativa: faptul ca nu a avut nici un impact la aceste alegeri, plus o incertitudine neutra, faptul ca nu stim ce impact a avut la alegerile din urma cu patru ani. Asadar, nimic pozitiv! Nimic care sa-l recomande ca un lider ce va creste scorul electoral al partidului! Si atunci, de ce a fost ales? Pentru ca s-a preferat varianta comoda!

Pentru ca nimeni nu si-a asumat o victorie fantastica sau un esec egal cu iesirea din istorie! Pentru ca toti au ales sa stea la cutie. Ceea ce ar putea aduce o moarte sigura.

SHARE:
0 Comentarii