THE TICKER:

Agricultura

Basescu: Mi se pare strigator la cer ca Guvernul nu a asigurat certificatele de depozit pentru agricultori

de Irina Socaciu - August 21, 2013 - 12:33
TEXT SIZE: A | A | A | A

Guvernul are o mare responsabilitate in ceea ce priveste sabotarea agricultorului roman in acest an, considera presedintele Traian Basescu. Acesta a declarant ca ii este cunoscut faptul ca, desi productia este mare, producatorii nu pot beneficia de certificatele de depozit.

“Anul trecut am avut un an agricol destul de prost, iar anul acesta, cu o productie foarte mare la grau, secara, orz, agricultorii vor incasa, ca urmare a lipsei certificatelor de depozit, cel mult cat au incasat anul trecut, intr-un an foarte prost. Deci mi se pare strigator la cer”, a spus Basescu.

El a aratat ca, daca producatorii si-ar fi lasat productia in depozite si ar fi luat credite de la banci in baza acelor certificate, nu ar fi ramas in prezent la mana achizitorilor, care cumpara cu preturi scazute, cum ar fi 147 euro tona de grau.

“Neasigurand la fondul de garantare resursele necesare pentru certificatele de depozit, Guvernul i-a lasat pe producatorii agricoli romani dezarmati in fata achizitorilor de productie agricola. Eu nu pot sa spun decat ca ori este proasta guvernare, ori ministrul Agricultorii, care trebuia sa il informeze pe premier de consecinte, a vrut sa ii favorizeze pe achizitori”, a adaugat Basescu.

SHARE:
0 Comentarii