THE TICKER:

Agricultura

Ministerul Agriculturii: Strainii nu vor mai putea cumpara multe terenuri dupa liberalizare. Vor fi impuse unele conditii

de Irina Socaciu - Martie 11, 2013 - 13:04
TEXT SIZE: A | A | A | A

Statul doreste sa introduca unele conditii pentru persoanele fizice straine care intentioneaza sa achizitioneze terenuri agricole in Romania, a declarat secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Achim Irimescu.

“Avem intentia sa introducem anumite conditii la achizitia terenurilor de catre persoanele fizice straine. De exemplu, de la o anumita suprafata in sus, sa zicem 5 hectare, cumparatorii sa fie agricultori si sa aiba cunostinte in domeniu”, s spus Irimescu.

Secretarul de stat a amintit ca in prezent strainii pot cumpara terenuri in Romania daca infiinteaza o societate.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anuntat in octombrie ca statul va lua unele masuri, in 2013, pentru a limita cumpararile de teren de catre straini, dupa liberalizarea pietei, la 1 ianuarie 2014, stipulata in Tratatul de aderare la UE.

SHARE:
1 Comentariu
  • Nelutu

    De ce nu urmam exemplul Ungariei?Acolo s-a legiferat interzicerea vinzarii de teren catre straini,ier ce sa vindut pina acum trece inapoi in proprietetea statului ungar!Aici de ce se urmareste distrugerea tarii?Ale cui interese le reprezinta dragii nostri conducatori,de unde-si iau leafa?