THE TICKER:

Agricultura

Vesti spectaculoase din agricultura! Romania, pe locul al doilea in topul producatorilor de porumb din UE

de Dana Mihailovici - Iulie 25, 2013 - 18:14
TEXT SIZE: A | A | A | A

Fermierii romani au de ce se bucura in acest an. Ei vor strange in acest an o recolta de porumb de 11,3 milioane de tone, de doua ori mai mare decat cea din 2012, dupa ce productivitatea a crescut cu 92,5%, la 4,14 tone/ha. Asfel, productivitatea a crescut cu 92,5%, ajungand la 4,14 tone/ha, ajungand la maximul ultimilor sapte ani, se arata intr-un raport al Comisiei Europene.

Astfel, recolta din 2013 va aduce economiei 1,5 miliarde de euro.

Potrivit datelor, Romania va reusi sa ocupe al doilea loc in topul producatorilor de porumb din UE, depasind Ungaria (8,6 milioane de tone) si Italia (8 milioane de tone). Liderul va fi in continuare Franta, cu o recolta cu 25% mai mare decat cea locala.

Iar lucrurile ar putea sta mult mai bine in Romania daca sistemul de irigatii ar fi pus la punct. Astfel, potrivit antreprenorului francez Arnaud Perrein, Romania ar putea avea, fara problem, o productie medie de 6-8 tone/hectar.

SHARE:
1 Comentariu
  • nicu

    da—-si inca ce ne bucuram ca vom avea productii duble fata de anul trecut, ca recolta va aduce economiei 1,5 miliarde de euro—-ba chiar si mai mult….si daca semanam porumbul care-l producem acum nu stiu cati ani la rand—- vom ajunge sa fim cea mai tare tara din lume— fiind chiar stapanii lumii!—-NU VA ESTE RUSINE CU ASTFEL DE ARTICOLE?—asa se intampla de avem acum pretul la grau de 0,6 bani—taranul roman fiind in pragul falimentului—cheltuielile depasind veniturile……..poza alaturata articolului reprezinta porumbul in forma de teapa——acum ramane sa vedem cine se va aseza cu fundul in ea—-taranii sau reportera care scrie asa ceva—-cand nu stie nimeni ce-i pe camp-atata timp cat mai este mult pana la recoltat.