THE TICKER:

Companii

Cine dezinformeaza in cazul CFR Marfa: FMI sau Ramona Manescu? Ce ne-ar fi cerut FMI

de Sorin Barbu - Octombrie 23, 2013 - 13:44
TEXT SIZE: A | A | A | A

Fondul Monetar International (FMI) a cerut Romaniei ca privatizarea CFR Marfa sa fie finalizata cel mai tarziu la 15 octombrie, a declarat, miercuri, Ramona Manescu, ministrul Transporturilor.

“Acele 60 de zile din Hotararea de Guvern erau prevazute in scrisoarea-acord cu FMI. 60 de zile, dar nu mai tarziu de 15 octombrie. A fost cerinta FMI in scrisoare cu board-ul”, a spus ministrul.

Totusi, la inceputul acestei saptamani, reprezentantul FMI pentru Romania si Bulgaria, Guillermo Tolosa, a declarat ca autoritatile romane nu au avut niciun termen-limita pentru finalizarea privatizarii CFR Marfa, astfel ca si-au indeplinit obligatiile asumate prin scrisoarea de intentie.

Vanzarea CFR Marfa

Privatizarea CFR Marfa a esuat intrucat clauzele suspensive de care era conditionata finalizarea tranzactiei nu au fost indeplinite, iar cumparatorul, Grup Feroviar Roman, nu a platit intreaga suma licitata pana la 14 octombrie, cand era data-limita prevazuta in Hotararea de Guvern.

Compania Grup Feroviar Roman a fost declarata pe 20 iunie 2013 castigatoare a competitiei pentru privatizarea CFR Marfa, iar contractul de vanzare-cumparare a pachetului de 51% din capitalul social al societatii catre societatea comerciala Grup Feroviar Roman a fost semnat in data de 2 septembrie 2013.

Pretul oferit de GFR a fost de 202 milioane de euro. In plus, GFR si-a asumat investitii de aproximativ 900 milioane de lei la CFR Marfa.

SHARE:
1 Comentariu
  • Foarte interesant. Cea ce am rasfoit pe pagina dvs. despre Cine dezinformeaza in cazul CFR Marfa: FMI sau Ramona Manescu? Ce ne-ar fi cerut FMI ~ Companii ~ Economie ~ ECON.TEXT m-a surprins placut. Va felicit pentru realizarea www.econtext.ro, care e un site care trebuie citita.