THE TICKER:

Companii

Ministerul Economiei: Companii din Turcia sunt interesate sa investeasca la Oltchim, Cupru Min, Posta Romana si sistemul medical romanesc

de Adrian Cristescu - Octombrie 30, 2013 - 16:58
TEXT SIZE: A | A | A | A

Companiile turcesti sunt interesate sa participe la procesul de privatizare si atragere de investitii la Oltchim, Cupru Min, Posta Romana, precum si in sistemul medical din Romania, potrivit Ministerului Economiei.

Ministrul Economiei, Andrei Gerea, a avut miercuri o intalnire cu ambasadorul Republicii Turcia in Romania, Omur Soendil, la care au participat si reprezentantii conducerii Asociatiei Oamenilor de Afaceri Turci din Romania (TIAD).

“Ambasadorul Omur Solendil a adus la cunostinta ministrului Andrei Gerea cateva dintre problemele cu care se confrunta comunitatea oamenilor de afaceri turci in Romania, solicitand, in acest sens, sprijinul oficialului roman. Ministrul Economiei l-a asigurat pe diplomatul turc de interesul sau in sustinerea mediului de afaceri si investitional si a lansat, cu acest prilej, o invitatie catre oamenii de afaceri turci de a participa la procesele de privatizare si atragere de investitii aflate in derulare la companiile din portofoliul Ministerului Economiei. De asemenea, oficialul roman a transmis oamenilor de afaceri prezenti la intalnire dorinta Guvernului roman de a atrage investitori turci in diferite domenii de interes economic – industria miniera, industria petrochimica, industria textilelor”, se arata in comunicat.

In acest sens, Ministerul Economiei va transmite Asociatiei Oamenilor de Afaceri Turci din Romania o lista a proiectelor actuale de interes pentru economia romaneasca, partea romana fiind deschisa, totodata, propunerilor venite din partea mediului de afaceri turc.

SHARE:
0 Comentarii