THE TICKER:

Companii

Ponta: Ministerul Transporturilor sa reia procedura de privatizare a CFR Marfa

de Ioan A. Murgu - Octombrie 16, 2013 - 14:24
TEXT SIZE: A | A | A | A

Procedurile de privatizare in cazul CFR Marfa vor fi reluate cat mai curand posibil, potrivit premierului Victor Ponta.

“Veti primi criticile, bineinteles, pentru CFR de la cei care, timp de sase luni, au tipat ca nu cumva sa dam CFR-ul lui Gruia Stoica. De ieri tipa aceiasi, ca sa-i dam CFR-ul lui Gruia Stoica. Doamna ministru, eu va rog doar sa aplicati legea, sa continuati discutiile cu cei de la FMI si astazi, dupa ce prezentati in Guvern nota de informare cu finalizarea procedurii initiale, sa porniti, practic, de astazi, de maine, procedurile pentru o noua privatizare”, a spus premierul in deschiderea sedintei de Guvern.

Privatizarea CFR Marfa a esuat, intrucat clauzele suspensive de care era conditionata finalizarea tranzactiei nu au fost indeplinite.

Ramona Manescu a precizat ca Ministerul Transporturilor si-a indeplinit toate obligatiile din contractul de privatizare, iar cumparatorul ar fi putut plati restul de bani, renuntand la conditiile suspensive. De asemenea, ea a mai spus ca ministerul analizeaza posibilitatea ca statul sa retina garantia de 30 de milioane de euro depusa de cei de la GFR.

SHARE:
0 Comentarii