THE TICKER:

Companii

Ponta: Procedura de privatizare a CFR Marfa se inchide daca Grup Feroviar Roman nu varsa 20 de milioane de euro in contul escrow

de Adrian Cristescu - Octombrie 04, 2013 - 11:33
TEXT SIZE: A | A | A | A

In cazul in care Grup Feroviar Roman (GFR) nu va varsa vineri 20 de milioane de euro in contul escrow, procedura de privatizare a CFR Marfa va fi inchisa, a declarat premierul Victor Ponta joi seara.

Termenul de finalizare a privatizarii CFR Marfa este jumatatea lunii octombrie, printre conditiile impuse pentru incheierea tranzactiei figurand constituirea unui depozit bancar de aproximativ 20 milioane de euro de catre GFR si o adresa sau un aviz de la Consiliul Concurentei. Astfel, finalizarea tranzactiei, constand in transferul dreptului de proprietate asupra pachetului de actiuni, va fi realizata sub conditia incheierii unui contract de escrow in termen de 30 de zile de la data semnarii contractului de vanzare, 2 septembrie.

Intrebat de jurnalisti daca Guvernul ia in cacul prelungirea termenului de finalizare a privatizarii CFR Marfa, Ponta a raspuns ca mai intai trebuie vazut daca cele 20 de milioane euro vor fi varsate in contul escrow si a reluat ideea ca, in caz contrar, procedura va fi inchisa, iar cumparatorul va pierde garantia de 10 milioane euro.

In luna iunie, Grup Feroviar Roman (GFR), detinut de omul de afaceri Gruia Stoica, a fost declarat castigator in procesul de privatizare a CFR Marfa, oferind un pret de 202 milioane euro pentru 51% din actiuni.

SHARE:
0 Comentarii