THE TICKER:

Companii

Ponta: Reluam licitatia CFR Marfa daca cei care au castigat nu aduc banii

de Dana Mihailovici - August 28, 2013 - 13:52
TEXT SIZE: A | A | A | A

Victor Ponta i-a cerut Ramonei Manescu, noul ministru al Transporturilor, sa il cheme luni pe castigatorul licitatiei de privatizare a CFR Marfa si fie sa semneze cotractul de vanzare, fie sa reia licitatia, in cazul in care acesta nu are banii necesari.

Potrivit acestuia, in cazul in care va fi reluata licitatia, termenele vor fi mult mai extinse si mai rezonabile decat la prima licitatie, derulata in conditiile si termenele negociate cu Fondul Monetar International.

Basescu este responsabil

Premierul considera ca “jocurile politice de vara” ale presedintelui Traian Basescu au dus la intarziera semnarii contractului cu GFR.

“Pana la urma totul a depins de pixul domnului presedinte Basescu, care trebuia sa numeasca un ministru. Intai am auzit ca sunt probleme grave cu investitorul, ne-am dus la CSAT si am aflat ca fost o gogoasa. N-a zis nimica nici presedintele, nici serviciile, ca are probleme grave. Dupa aia am aflat de la consultantul financiar al domnului Gruia Stoica, si anume de la domnul Basescu, ca nu are bani. Toate prostiile din lume. Deci, de ce nu l-am semant? Ca domnul presedinte a avut jocuri politice de vara”, a afirmat Ponta.
GFR a fost declarat castigator in luna iunie in procesul de privatizare a CFR Marfa, oferind un pret de 202 milioane euro pentru 51% din actiuni.

SHARE:
0 Comentarii