THE TICKER:

Imobiliare

Pont: Cum sa micsorezi chiria la mai putin de 100 de euro pe luna

de Ioan A. Murgu - August 27, 2012 - 17:09
TEXT SIZE: A | A | A | A

Exista o metoda foarte simpla si foarte eficienta pentru a scadea considerabil pretul chiriei, arata o analiza realizata de siteul imobiliare. ro.

Aceasta este chiria la comun, ce poate fi aplicata mai ales de studentii care nu au loc in camin si care vor sa locuiasca impreuna cu unul sau mai multi prieteni.

Bucuresti

De exemplu, intr-unul dintre cele mai cautate cartiere bucurestene, Dristor, chiria minima ceruta pentru o garsoniera este de 180 de euro, insa poate depasi pragul de 200 de euro pe luna. In acelasi cartier un apartament cu doua camere poate fi inchiriat la un pret de 250-270 de euro pe luna. Daca se imparte chiria la doua persoane, atunci costurile ce revin pentru o camera scad la 125-135 de euro pe luna.

Tot cu 250 de euro pe luna poate fi inchiriat insa si un apartament cu trei camere din zona Dristor-Baba Novac. In trei, costurile scad sub 100 de euro pe luna de persoana. Cu 125 de euro poate fi ocupata si o camera din patru dintr-o casa din zona Stefan cel Mare, potrivit imobiliare.ro.

Timis, Cluj, Iasi

Iar in tara preturile sunt si mai mici! In Timisoara, o garsoniera de 14-18 metri patrati situata in zona Complex Studentesc poate fi inchiriata cu cel putin 110 euro/luna. In aceeasi zona, pretul cerut pentru o locuinta de 34 de metri patrati se ridica la 120 de euro/luna.

Pe de alta parte, chiria minima pentru un apartament cu doua camere confort 1 (din zonele Steaua, Lipovei sau Dorobantilor) este de 150 de euro, ceea ce echivaleaza cu 75 euro/camera.

In Cluj-Napoca, cel mai mic pret cerut pentru o garsoniera este de 160 de euro, in zona Grigorescu. Cele mai multe oferte de garsoniere ating sau depasesc insa pragul de 200 de euro/luna. Mai convenabila este varianta de a inchiria, la comun, un apartament cu doua camere. Pretul minim cerut pentru o locuinta cu doua camere din zona Gheorgheni este de 200 de euro/luna, adica 100 de euro/camera. In Cluj, pretul minim cerut pentru o camera intr-o vila noua ar fi de 125 de euro/luna, dat fiind ca o casa cu patru camere dintr-o zona ca Gheorgheni sau Buna Ziua este scoasa la inchiriere cu 500 euro/luna.

In Iasi, chiria minima pentru garsoniere din zone precum Alexandru cel Bun, Copou sau Nicolina este de 150 de euro. Pentru doua camere, cel mai mic pret cerut este de 200 de euro pe luna, ceea ce echivaleaza cu un cost de 100 de euro/camera, in cartierele Alexandru cel Bun, Nicolina, Arcu sau Pacurari.

Si mai atractive sunt insa apartamentele cu trei camere, pentru care proprietarii cer un minim de 250 de euro, putin peste 80 euro/persoana in zona Tatarasi sau Alexandru cel Bun.

SHARE:
1 Comentariu
  • andy

    chiria, baieti, nu e un pret, e un tarif.