THE TICKER:

Imobiliare

PwC: Analistii cred ca piata imobiliara va avea o crestere usoara in 2014

de Dan Irimia - Februarie 13, 2014 - 14:22
TEXT SIZE: A | A | A | A

Tranzactiile pe piata imobiliara ar putea inregistra o crestere usoara, in 2014, dar pe segmentul de retail activitatea va fi scazuta, potrivit raportului Emerging Trends in Real Estate Europa 2014, o prognoza a evolutiei pietei imobiliare publicata, joi, de Urban Land Institute (ULI) in asociere cu PwC.

“In ceea ce priveste piata imobiliara din Romania, ne asteptam la o usoara crestere a tranzactiilor, indeosebi pe segmentul de birouri, si o mult mai mica activitate de achizitie pe segmentele de retail, industrial si residential”, a declarat directorul Departamentului Servicii de audit, liderul echipei de servicii pentru sectorul imobiliar a PwC, Francesca Postolache.

Potrivit analistilor PwC, investitorii imobiliari se orienteaza spre pietele in redresare economica, capitalele regionale si proprietatile de clasa secundara, pe masura ce competitia pentru activele imobiliare europene de clasa A se intensifica.

Investitorii vad oportunitati de achizitii in Irlanda si Spania. Competitia acerba pentru activele imobiliare de clasa A pe marile piete imobiliare ale Europei ii determina pe investitorii in cautare de randamente atractive sa se orienteze spre plasamentele in pietele aflate in redresare economica, cum ar fi Irlanda si Spania, spre capitalele regionale si catre proprietatile de clasa secundara, potrivit raportului Emerging Trends in Real Estate Europa 2014.

SHARE:
0 Comentarii