THE TICKER:

Macro

Basescu: Obiectivul nostru este sa intram in zona euro in 2018 - 2019

de Dana Mihailovici - Ianuarie 31, 2014 - 17:45
TEXT SIZE: A | A | A | A

Obiectivul Romaniei este de a intra in zona euro in 2018 – 2019, a declarat vineri presedintele Traian Basescu la Berlin.

“Obiectivul nostru este sa intram in 2018/2019. Cu certitudine criteriile de la Maastricht vor fi indeplinite anul acesta”, a precizat Traian Basescu.
Seful statului a subliniat ca este vorba de indeplinirea tuturor celor cinci criterii de la Maastricht, obligatorii pentru aderarea la zona euro.

“Romania nu este inca membra a zonei euro si va mai dura cativa ani pana sa adoptam moneda unica. Aceasta nu inseamna ca aderarea la euro nu se afla pe agenda de prioritati ale Romaniei. Banca Nationala arata intr-o evaluare recenta ca progresele pentru indeplinirea criteriilor de convergenta sunt semnificative, astfel incat doar rata inflatiei si ratele dobanzilor pe termen lung depasesc inca valorile de referinta ale criteriilor de la Maastricht”, a spus seful statului.

El a aratat ca cele mai recente proiectii sugereaza indeplinirea si a acestor conditii in cursul anului 2014.

El a mai spus ca Romania va notifica in mod oficial intentia de a participa la mecanismul unic de supraveghere bancara si a inceput la 9 ianuarie in calitate de negociator discutiile in format interguvernamental privind stabilirea fondului unic de rezolutie.

SHARE:
0 Comentarii