THE TICKER:

Macro

Rectificarea bugetara negativa va fi de pana la 3 miliarde de lei

de Adrian Cristescu - Octombrie 28, 2013 - 15:23
TEXT SIZE: A | A | A | A

Rectificarea bugetara operata de Guvern va fi de pana la 3 miliarde de lei si va creste deficitul bugetar de la 2,3% din PIB la 2,5% din PIB, diferenta pe care expertii FMI o accepta doar pentru sumele cheltuite suplimentar fata de programul initial pentru cofinantarea proiectelor cu fonduri europene, au declarat pentru Mediafax surse oficiale.

Surse guvernamentale au declarat pentru Mediafax ca sunt vizate in principal fondurile necheltuite asupra carora autoritatile trebuie sa faca in aceasta saptamana o statistica.

Sursele citate au precizat ca rectificarea bugetara pregatita de Guvern se situeaza in marja inferioara a 3 miliarde de lei, dar peste 2,5 miliarde de lei.

In aceasta saptamana autoritatile centrale trebuie sa realizeze o statistica a fondurilor care nu au fost cheltuite, urmand ca rectificarea sa vizeze in primul rand aceasta zona, au mai precizat sursele citate.

Astfel, deficitul bugetului general consolidat ar putea creste in acest an de la 14,7 miliarde lei, asa cum apare in scrisoarea transmisa FMI in luna septembrie, la 15,9 miliarde lei.

Concomitent, autoritatile au convenit cu FMI o usoara ajustare in jos a prognozei de PIB pentru acest, de la 626,2 miliarde lei la 625,5 miliarde lei, din cauza unui deflator in scadere.

 

SHARE:
0 Comentarii