THE TICKER:

International

Grecii, spaniolii si italienii sunt tot mai putin multumiti de calitatea vietii

de Adrian Cristescu - Noiembrie 05, 2013 - 21:54
TEXT SIZE: A | A | A | A

Indicatorii care masoara satisfactia vietii au scazut cu 20% in Grecia, cu 12% in Spania si cu 10% in Italia, iar locuitorii statelor dezvoltate, in ansamblul lor, sunt mai putin multumiti si mai suspiciosi decat inainte de declansarea crizei financiare, potrivit Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE).

Astfel, gradul de satisfactie este mai redus in cazul locuitorilor zonei euro decat in cel al americanilor, relateaza CNBC.

Nivelul mediu al satisfactiei vietii in cele 34 de tari membre ale OCDE a scazut usor in perioada 2011-2012, dar s-a mentinut totusi relativ constant in ultimii cinci ani.

Cu toate acestea, raportul “How’s Life?” al OCDE arata diferente mari intre tari. Astfel, in Grecia nivelul de satisfactie al populatiei a scazut cu peste 20%, in Spania cu 12%, iar in Italia cu 10%, statele cele mai lovite de criza fiind afectate de somajul ridicat si masurile drastice de austeritate.
In SUA, gradul de satisfactie a scazut cu 7% pe parcursul a patru ani, pana in 2012. In Germania, Israel, Mexic, Rusia si Suedia a avut loc in schimb o crestere a nivelului de multumire.

Analiza se bazeaza pe 11 factori considerati esentiali pentru bunastare, de la sanatate si educatie si pana la venituri si satisfactia generala a vietii.

SHARE:
0 Comentarii