THE TICKER:

International

Studii: Imigrantii din Marea Britanie sunt mai pregatiti si muncesc mai mult decat britanicii

de Dana Mihailovici - Noiembrie 05, 2013 - 21:02
TEXT SIZE: A | A | A | A

Imigrantii din Marea Britanie sunt mai muncitori si primesc mai putine indemnizatii sociale decat britanicii, iar cei mai multi sunt supracalificati, arata doua studii, un raport al University College London (UCL) si un raport al Institutului national britanic pentru studii economice si sociale (NIESR).

“Imigrantii recenti, adica cei veniti dupa anul 2000, tind mai putin sa incaseze indemnizatii sociale decat britanicii”, potrivit studiului realizat de UCL. In aceasta perioada, imigrantii au platit statului britanic aproximativ 25 de miliarde de lire sterline.

In studiu se arata ca, spre deosebire de majoritatea celorlalte tari europene, Marea Britanie atrage imigranti calificati veniti din alte state europene.
Un alt raport, realizat de Institutul national pentru studii economice si sociale (NIESR), arata ca, in perioada 1997 – 2007, prezenta imigrantilor a crescut in cele mai multe domenii de activitate.

“Imigrantii au un nivel mai ridicat de educatie decat britanicii si muncesc mai multe ore decat acestia”, precizeaza raportul, evidentiind productivitatea strainilor angajati in Marea Britanie.

SHARE:
0 Comentarii