THE TICKER:

Justitie

Adriean Videanu, cu averea pusa sub sechestru

de Dana Mihailovici - Septembrie 30, 2013 - 12:51
TEXT SIZE: A | A | A | A

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au pus sechestru pe averea fostului ministru al Economiei, Adriean Videanu.

Videanu a fost luni la DIICOT, unde procurorii i-au adus la cunostinta ca au pus sechestru pe bunurile acestuia, in dosarul in care este acuzat de complot si subminarea economiei nationale.

Fostul ministru a declarat la iesire ca au fost puse sub sechestru conturile si imobilele ce se regasesc in declaratia sa de avere. Acesta a adaugat ca nu are alte conturi si bunuri in afara celor care apar in declaratia de avere si ca nu detine conturi sau afaceri in strainatate.

Adriean Videanu este acuzat de complot si subminarea economiei nationale in acelasi dosar in care este acuzat si Varujan Vosganian. Dosarul este desprins din cel in care, in decembrie 2011, procurorii au inceput urmarirea penala in cazul a 40 de persoane cu functii de conducere din Romgaz, Ministerul Economiei si Agentia Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei, pentru complot si subminarea economiei nationale.

Potrivit procurorilor, Varujan Vosganian si Adriean Videanu, in perioada in care au fost ministri ai Economiei, au aprobat si sustinut in Guvern mai multe acte pentru a sprijini interesele financiare ale lui Ioan Niculae si au folosit unitatea nationala de interes strategic SNGN Romgaz in interesul privat al SC Interagro SA, producand un prejudiciu de aproximativ 130 milioane de dolari.

SHARE:
0 Comentarii