THE TICKER:

Justitie

Dan Voiculescu, condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare! Decizia nu este definitiva

de Adrian Cristescu - Septembrie 26, 2013 - 14:42
TEXT SIZE: A | A | A | A

Dan Voiculescu a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), decizia Tribunalului Bucuresti nefiind definitiva.

De asemenea, Gheorghe Mencinocopschi a primit o pedeapsa de sase ani de inchisoare cu executare. Tot la sase ani de inchisoare cu executare au fost condamnati si Sorin Pantis, Corneliu Popa si Catalin Sandu Jean.

In decembrie 2008, presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a fost trimis in judecata, alaturi de alte 12 persoane,
in dosarul privatizarii ICA, procurorii apreciind ca prejudiciul s-ar ridica la peste 60 de milioane de euro.

Dan Voiculescu, actionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) SA Bucuresti, membru al Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) si al Consiliului de Administratie (CA) al Institutului de Chimie Alimentara, membru al AGA si director general al SC Bioprod SA Bucuresti, a fost acuzat de procurori de “folosire, de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri, sau alte foloase necuvenite si spalare de bani, ambele in forma continuata”.

Alaturi de Voiculescu, procurorii DNA i-au trimis in judecata pe Corneliu Popa, Catalin Sandu Jean, Gheorghe Mencinicopschi, Sorin Pantis, Vlad Nicolae Savulescu, Marian Gheorghe Domnisoru, Gheorghe Sin, Constantin Baciu, Alexandru Petre, Marinescu Grigore, Vica Ene si Flavius Adrian Pop. Toti acestia sunt acuzati de complicitate la stabilirea, cu intentie, a unei valori diminuate fata de cea reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar, comisa in actiunea de privatizare in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, in forma continuata.

SHARE:
0 Comentarii