THE TICKER:

Justitie

Deputatul PNL Grigore Craciunescu a fost trimis in judecata pentru conflict de interese

de Adrian Cristescu - Octombrie 17, 2013 - 13:19
TEXT SIZE: A | A | A | A

Deputatul PNL Grigore Craciunescu a fost trimis in judecata pentru conflict de interese, acesta fiind acuzat ca, in perioada in care a fost al municipiului Pascani, a incheiat noua acte juridice cu firme al caror reprezentant era fiul sau, unul vizand concesionarea unui teren la un pret subevaluat.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Grigore Craciunescu, in calitate de primar al municipiului Pascani, a perfectat noua acte juridice cu societati comerciale al caror reprezentant legal era fiul sau, “realizandu-se, astfel, un folos material pentru acesta, la diferite intervale de timp”. Grigore Craciunescu a activat intr-una dintre aceste firme pana la momentul dobandirii calitatii de primar.

Anchetatorii au stabilit ca unul dintre cele noua acte juridice a vizat concesionarea fara licitatie a unui teren de 110 metri patrati, situat vizavi de Primaria Pascani, la un pret de aproximativ cinci ori mai mic decat cel stabilit intr-un proiect initial, pentru construirea unei parcari care deservea laboratorul de analize medicale ce apartinea familiei lui Craciunescu.

Celelalte acte juridice au avut ca obiect derivat activitatea de publicitate stradala prin panouri publicitare si totemuri de mari dimensiuni, amplasate pe suprafete de teren de la un metru patrat pana la cinci metri patrati, in intravilanul orasului Pascani, in zonele cu cea mai buna vizibilitate, cu expunere si receptare eficiente, atat pentru traficul pietonal, cat si pentru cel auto si transportul in comun, au precizat procurorii.

Grigore Craciunescu a fost primar al municipiului Pascani in perioada 2008-2012. Craciunescu a candidat in iunie 2012 pe listele PNL pentru un nou mandat de primar la Pascani, fiind invins de un reprezentant PSD.

Fostul primar al municipiului Pascani a obtinut un mandat de deputat in decembrie 2012, el candidand din partea USL intr-un colegiu din municipiul Iasi.

SHARE:
0 Comentarii