THE TICKER:

Justitie

Dragnea, trimis in judecata pentru fraudarea referendumului pentru demiterea presedintelui

de Adrian Cristescu - Octombrie 07, 2013 - 15:12
TEXT SIZE: A | A | A | A

Vicepremierul Liviu Dragnea a fost trimis in judecata in dosarul privind referendumul din 2012. Printre altele, acesta este acuzat ca, in calitate de presedinte al CJ Teleorman, si-ar fi folosit autoritatea si influenta pentru a obtine o prezenta de minimum 60 la suta la vot, prezenta care sa garanteze validarea referendumului.

Dragnea a fost trimis in judecata alaturi de alte 74 de persoane.

Potrivit procurorilor DNA, acesta ar fi pus la punct un sistem national de influenta prin care ar fi fraudat votul de la referendumul din data de 29 iulie 2012.

Liviu Dragnea este acuzat de savarsirea a patru infractiuni: folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite; asociere pentru savarsirea de infractiuni; instigare la violarea prin orice mijloace a secretului votului de catre membrii biroului electoral al sectiei de votare ori de catre alte persoane; instigare la promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase in scopul de a determina alegatorul sa voteze in cadrul referendumului.

In rezolutia de incepere a urmaririi penale, procurorii au retinut ca exista indicii temeinice ca, in calitate de secretar general al PSD, Dragnea si-a folosit influenta si autoritatea functiei in vederea obtinerii unui folos nepatrimonial pentru partid, respectiv a unei prezente de minimum 60% la votul de la referendumul din 29 iulie, care sa garanteze validarea acestuia.

 

SHARE:
0 Comentarii