THE TICKER:

Justitie

Ion Ficior, fostul comandant al Coloniei de munca Periprava, pus sub acuzare pentru genocid

de Dana Mihailovici - Octombrie 24, 2013 - 12:02
TEXT SIZE: A | A | A | A

Tortionarul Ion Ficior a fost pus sub acuzare pentru genocid, in dosarul privind moartea unor detinuti la Colonia de munca Periprava, unitate pe care a condus-o in perioada 1958-1963.

Procurorii Parchetului instantei supreme l-au citat pe Ion Ficior pentru a-i aduce la cunostinta invinuirea de genocid, in dosarul deschis in urma denuntului formulat la adresa fostului comandant al Coloniei de munca Periprava de catre Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER).

Avocata lui Ion Ficior a declarat, joi, la iesirea din Parchetul instantei supreme, ca acesta a fost pus sub acuzare de procurori pentru infractiunea de genocid, precizand ca fapta este grava, “dar in realitate lucrurile nu stau chiar asa”.

“Daca ne gandim la fapta de genocid, atunci, da, ea este grava, dar in realitate lucrurile nu stau chiar asa”, a spus avocata.

Aceasta a precizat ca in continuare se vor face toate demersurile pentru o aparare corespunzatoare.

Regim de detentie represiv, abuziv, inuman si discretionar

IICCMER a aratat in denunt ca Ion Ficior, in virtutea functiilor de comandant si loctiitor de comandant detinute in perioada 1958-1963, a introdus si coordonat un regim de detentie represiv, abuziv, inuman si discretionar impotriva categoriei detinutilor politici aflati la Periprava.

Reprezentantii IICCMER au aratat ca regimul de exterminare pus in aplicare de Ion Ficior era caracterizat prin lipsa hranei, a medicamentelor si a ingrijirilor medicale, batai si alte violente, lipsa conditiilor elementare de trai si, nu in ultimul rand, prin numarul impresionant de decese survenite.

SHARE:
0 Comentarii