THE TICKER:

Justitie

Jandarmul Flo, hot de petrol! Cine mai fura mii de tone de petrol in Romania: angajatii, patronii, dar si jandarmi

de Ioan A. Murgu - August 28, 2012 - 13:25
TEXT SIZE: A | A | A | A

Tribunalul Bucuresti judeca 18 persoane, printre care si un jandarm, pentru furt de petrol din conducte ale unei companii ce tranziteaza judetele Ilfov, Prahova, Ialomita si Calarasi.

Termenul de judecata este 10 septembrie. Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti – Sectia de Urmarire Penala i-a trimis in judecata pe cei 18 inculpati pe data de 24 iulie, acuzandu-i de sustragerea unei cantitati de 2.420,6 tone de titei.

Ceea ce inseamna o paguba de 6.267.625,71 de lei.

Cine sunt hotii

Inculpatii sunt:

Ion Dudu, zis Kiki, Chichirezu sau State, cercetat initial in stare de arest preventiv, in prezent in stare de libertate, pentru complicitate la dare de mita, in forma continuata, furt calificat in forma continuata (28 de acte materiale), uz de fals si asociere pentru savarsirea de infractiuni.

Marius Sever Pestisor, cercetat initial in stare de arest preventiv, in prezent in stare de libertate, pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la dare de mita, in forma continuata, furt calificat in forma continuata (28 de acte materiale) si asociere pentru savarsirea de infractiuni.

Dumitru Valeriu Pestisor, zis Vali sau Piticu, cercetat initial in stare de arest preventiv, in prezent in stare de libertate, pentru furt calificat in forma continuata (28 de acte materiale) si asociere pentru savarsirea de infractiuni.

Vasile Pavel, zis Sile, – cercetat initial in stare de arest preventiv, in prezent in stare de libertate -, pentru dare de mita, in forma continuata, furt calificat in forma continuata (opt acte materiale) si asociere pentru savarsirea de infractiuni.

Nicolae Benim – cercetat initial in stare de arest preventiv, in prezent in stare de libertate -, pentru furt calificat in forma continuata (cinci acte materiale) si asociere pentru savarsirea de infractiuni.

Gabriel Dumitru – cercetat initial in stare de arest preventiv, in prezent in stare de libertate -, pentru furt calificat in forma continuata (trei acte materiale) si asociere pentru savarsirea de infractiuni.

Florinel Mircea Tinca, zis Flo, subofiter in cadrul Directiei Generale de Jandarmi a municipiului Bucuresti, cercetat initial in stare de arest preventiv, in prezent in stare de libertate, pentru furt calificat in forma continuata (zece acte materiale) si asociere pentru savarsirea de infractiuni.

Constantin Costachi – cercetat initial in stare de arest preventiv, in prezent in stare de libertate -, pentru furt calificat si asociere pentru savarsirea de infractiuni.

Geon Spirea, pentru furt calificat in forma continuata (21 de acte materiale) si asociere pentru savarsirea de infractiuni;

Marian Dragut, zis Nicu, Tiga sa T-ul, pentru furt calificat in forma continuata (19 acte materiale) si asociere pentru savarsirea de infractiuni;

Eugen Constantin Cobzaru, zis Criu sau Crimbogaz, pentru furt calificat in forma continuata (21 de acte materiale) si asociere pentru savarsirea de infractiuni;

Sorin Nita, zis Medalion sau Albu, pentru furt calificat in forma continuata (24 de acte materiale) si asociere pentru savarsirea de infractiuni;

George Alin Constantin, zis Capatana, pentru furt calificat in forma continuata (12 acte materiale) si asociere pentru savarsirea de infractiuni;

Georgian Ciprian Marin, zis Rosu, Red sau Bazilica, pentru furt calificat in forma continuata (21 de acte materiale) si asociere pentru savarsirea de infractiuni.

Ioan Iulian Chelaru, zis Lica sau Alica, cercetat initial in stare de arest preventiv, in prezent in stare de libertate, pentru furt calificat in forma continuata (16 acte materiale) si asociere pentru savarsirea de infractiuni;

Constantin Dumitru, zis Tataie sau Ursu, cercetat initial in stare de arest preventiv, in prezent in stare de libertate, pentru savarsirea infractiunilor de furt calificat in forma continuata (sase acte materiale), asociere pentru savarsirea de infractiuni;

Marian Sandu, zis Cutoi, cercetat initial in stare de arest preventiv, in prezent in stare de libertate, pentru savarsirea infractiunilor de furt calificat in forma continuata (12 acte materiale) si asociere pentru savarsirea de infractiuni;

Stefan Toncu, zis Piticu, cercetat initial in stare de arest preventiv, in prezent in stare de libertate, pentru savarsirea infractiunilor de furt calificat in forma continuata (18 acte materiale) si asociere pentru savarsirea de infractiuni.

Cum au fost prinsi

Cei 18 au fost prinsi dupa ce au incercat sa mituiasca un politist care sa le faciliteze furtul de titei. In data de13 august 2008, A. C., jandarm, in cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Ilfov, a sesizat Directia Generala Anticoruptie – Serviciul Judetean Anticoruptie Ilfov cu privire la savarsirea infractiunii de dare de mita, de catre inculpatul Pavel Vasile.

Acesta i-a oferit jandarmului un autoturism si diferite sume de bani daca-l ajuta sa sustraga titei din conductele petroliere ce tranziteaza zona. In schimbul acestor avantaje materiale jandarmul, care avea ca atributie de serviciu paza conductelor ce traverseaza judetul Ilfov, trebuia sa faciliteze montarea unei instalatii artizanale pe conducte.

In urma denuntului, procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti si ofiteri din cadrul Directiei Generale Anticoruptie Ilfov au extins cercetarile descoperind activitatea infractionala a celor 18 inculpati.

Potrivit procurorilor, in perioada august – noiembrie 2008, cei 18 inculpati au sustras titei din conductele magistrale administrate de o companie, conducte ce traverseaza judetele Ilfov, Prahova, Ialomita si Calarasi. Inculpatii incarcau produsul respectiv in cisterne de mare tonaj si il valorificau in municipiul Ploiesti, judetul Prahova, si municipiul Slobozia, judetul Ialomita.

Inculpatii au savarsit in total un numar de 45 de acte materiale de furt calificat.

SHARE:
0 Comentarii