THE TICKER:

Politic

Cum si-au impartit PSD si PNL judetele pentru alegerile locale. Vezi harta

de Irina Socaciu - August 11, 2011 - 12:22
TEXT SIZE: A | A | A | A

PSD si PNL si-au impartit candidatii pentru alegerile locale, potrivit Adevarul.

Astfel, social-democratii se vor lupta sub sigla USL pentru Muntenia, Oltenia si cea mai mare parte a Moldovei, iar PNL, partenerul de alianta, va iesi la bataie in Ardeal, Banat si Crisana.

PSD si-a pastrat candidatii in cele 15 fiefuri ale sale si va face nominalizari in alte cinci-sase judete, in timp ce PNL va avansa propuneri pentru inca 15 judete fata de cele cinci castigate in 2008.

Cele doua partide din USL si-au impartit judetele pe principiul paritatii, iar PSD va propune 21 de candidati pentru presedintia consiliilor judetene, iar PNL 20. Ca urmare, pe langa sefii de consilii judetene care vor intra in cursa electorala, social-democratii vor mai face nominalizari in alte cinci-sase judete, dintre care Mehedinti, Suceava, Bistrita-Nasaud, Neamt si Dambovita.

Litigii

Sunt si judete in care cele doua partide nu s-au inteles inca asupra candidatilor, iar intre cele doua formatiuni au inceput o lupta pentru desemnarea aspirantilor la sefia consiliilor judetene. In perioada urmatoare, cei doi lideri ai USL vor rezolva aceste dispute.
Cele mai importante astfel de dispute sunt in Iasi, Buzau si Ilfov.

In Iasi, lupta este intre liberalul Cristian Adomnitei si conservatorul Tudor Ciuhodaru.

La Buzau, disputa are loc social-democratul Victor Mocanu, actualul presedinte al Consiliului Judetean, si liberalul Cristinel Bagiu.

La Ilfov, disputa este intre vicepresedintele PSD Robert Negoita si seful PNL Ilfov, Marian Petrache.

Alegerile din 2008

La alegerile locale din 2008, PSD a castigat sefia a 17 consilii judetene, PDL a obtinut 14, PNL 5, UDMR 4 si FDGR (Forumul Democratic al Germanilor) 1. In total, PDL a obtinut 28,16% din voturile exprimate la nivel national pentru presedintii de consilii judetene, PSD a avut 28,05 , PNL 19,81, iar UDMR 5,26%.

 

 

Iata harta cu propunerile pentru sefia Consiliilor Judetene:

 

 

 

 

 

 

Econtext a lansat un sondaj privind criza mondiala. Credeti ca revine criza, a plecat ea vreodata? VOTATI AICI

SHARE:
0 Comentarii