THE TICKER:

Politic

Ministerul Transporturilor va returna integral cei 30 de milioane de euro platiti pentru CFR Marfa

de Adrian Cristescu - Octombrie 22, 2013 - 12:01
TEXT SIZE: A | A | A | A

Ministerul Transporturilor va returna garantia de 10 milioane de euro depusa de Grupul Feroviar Roman pentru participarea la privatizarea CFR Marfa, potrivit Agerpres. De asemenea, contul escrow de 20 de milioane de euro a fost deja deblocat, a declarat, marti, ministrul Transporturilor, Ramona Manescu.

‘Garantia va fi returnata, asa cum au indicat si consultantii CFR Marfa, Musat si Asociatii si Deloitte. Contul escrow a fost deblocat, iar garantia urmeaza sa fie returnata maine (miercuri n.r.)’, a spus Manescu.

Calendar nou

Ea a adaugat ca va prezenta un nou calendar al privatizarii CFR Marfa in Guvern la finele saptamanii. ‘Noul calendar va fi prezentat intai Guvernului, apoi presei. Trebuie intai agreat in Guvern’, a explicat ministrul.

Privatizarea CFR Marfa a esuat intrucat clauzele suspensive de care era conditionata finalizarea tranzactiei nu au fost indeplinite, iar cumparatorul, Grup Feroviar Roman, nu a platit intreaga suma licitata pana la 14 octombrie, cand era data-limita prevazuta in Hotararea de Guvern.

 

SHARE:
0 Comentarii