THE TICKER:

Politic

MRU: Initiativa Romania Liberala se alatura Aliantei DA. Nu trebuie sa lasam USL sa transforme Romania intr-o ‘democratie de vitrina’

de Ioan A. Murgu - Mai 28, 2013 - 16:28
TEXT SIZE: A | A | A | A

Presedintele partidului Forta Civica, Mihai-Razvan Ungureanu, sustine ca Initiativa Romania Liberala se va alatura platformei Aliantei pentru Dreptate si Adevar (DA), acest fapt fiind o chestiune de zile.

Totusi, pana in prezent, nu a fost semnat nici un protocol, desi discutii au loc.

“Dialogul a fost deschis in urma cu doua saptamani si jumatate, prima etapa de dialog, practic, concluziile primei etape au fost trase la sfarsitul zilei de 25 mai, dupa Congresul UDMR. Eu as corobora rezultatele dialogului nostru, acestei prime etape, cu declaratiile politice ale altor formatiuni, fie ele partide politice, fie organizatii non guvernamentale. Si ma bucura sa vad ca numarul vocilor care inteleg ca este nevoie de unitate in actiune incepe sa creasca. Intai lumea a fost reticenta si incetul cu incetul vocile incep sa se adauge. In momentul de fata, impartasim la nivelul Aliantei pentru Dreptate si Adevar, cu PNTCD, aceleasi puncte de vedere – lista comuna la europarlamentare, candidat comun la prezidentiale, federarea formatiunilor politice de dreapta, in 2016. Asta este oricum convenit la nivelul conducerii Aliantei. Pe aceasta platforma, se alatura practic o identitate de vedere si o formatiune nonguvernamentala, este vorba de Initiativa Romania Liberala”, a spus Ungureanu.

Anti-USL

El a facut apel la necesitatea unirii tuturor fortelor ‘anti-USL’, afirmand ca aceasta necesitate trebuie indeplinita pentru ca Romania sa nu fie transformata intr-o ‘democratie de vitrina’.

SHARE:
0 Comentarii