THE TICKER:

Politic

PNL: Daca PSD nu mai vrea USL, sa spuna clar

de Irina Socaciu - Februarie 13, 2014 - 14:13
TEXT SIZE: A | A | A | A

Reprezentantii PSD ar trebui sa spuna clar daca mai doresc existent USL, a declarat, joi, purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, adaugand ca orgoliile si calculelel aritmetice nu ar trebui sa distruga Guvernul.

“Daca cei din PSD nu mai vor USL si daca sunt de parere ca USL si-a indeplinit menirea, programul de guvernare si ca rolul acesteia s-a incheiat, atunci ar trebui sa spuna clar si deschis acest lucru in fata cetatenilor care au votat USL, dar si a opiniei publice. Totodata, daca din punctul de vedere al PSD, pretentiile Partidului Conservator, ale lui Daniel Constantin si Dan Voiculescu sunt mai importante decat actul guvernarii si proiectul USL, sa o recunoasca deschis prin vocile sale autorizate”, spune Pocora intr-un comunicat.

Purtatorul de cuvant al PNL precizeaza ca in ultimele zile tot mai multe voci din PSD au atras atentia liberalilor ca detin controlul total al Senatului si ca alianta electorala de stanga, pe care au creat-o pentru europarlamentare, ar putea asigura guvernarea fara PNL.

“Toate aceste declaratii facute de membri importanti ai partenerilor de Uniune nu fac niciun fel de raportare la proiectul USL, la obiectivele pe care, impreuna, ni le-am asumat in fata romanilor prin programul de guvernare. Aceste afirmatii indreptate impotriva PNL nu sunt fundamentate, deoarece PNL a respectat programul de guvernare care sta la baza activitatii actualului Executiv. Liberalii nu au avut cerinte noi in USL sau in Guvern. De fiecare data cand s-au constatat derapaje de la programul de guvernare si de la protocolul USL, PNL a atras atentia, deoarece respectarea angajamentelor asumate nu sunt solicitari suplimentare, sunt doar lucruri ce tin de buna guvernare”, mai precizeaza Pocora.

Ea afirma ca reprezentantii PNL si-au respectat intotdeauna partenerii din USL si ca este normal ca acelasi lucru sa il ceara in schimb.

SHARE:
0 Comentarii