THE TICKER:

Politic

Ponta: Guvernul are prea multa putere. Aceasta trebuie impartita cu alesii locali

de Adrian Cristescu - Octombrie 18, 2013 - 16:10
TEXT SIZE: A | A | A | A

Guvernul beneficiaza de prea multa putere atributii si responsabilitati, iar aceasta putere ar trebui impartita cu alesii locali, considera premierul Victor Ponta.

“Sunt un prim-ministru care crede ca Guvernul are prea multe puteri, prea multe atributii si prea multe responsabilitati, in final. O societate care trebuie sa se dezvolte in continuare trebuie sa aiba aceasta putere partajata, aceasta responsabilitate partajata cu dumneavoastra, reprezentantii cei mai legitimi ai cetatenilor pe care-i reprezentati, fie ca e vorba de Municipiul Bucuresti, cu doua milioane de cetateni, fie ca e vorba de municipii mari cum sunt cele mai multe pe care dumneavoastra le reprezentati, fie ca e vorba de o comunitate locala mai mica. Nu cred ca deciziile luate la Bucuresti, peste capul dumneavoastra, sunt intodeauna eficiente”, a spus primul ministru in cadrul reuniunii Asociatiei Municipiilor din Romania.

Seful Executivului le-a mai spus celor prezenti ca primarii si presedintii consiliilor judetene sunt cei care trebuie sa implementeze masurile care vor decurge din acest proces si le-a cerut sa nu mai fie “ingrijorati” in ceea ce priveste alocarea resurselor bugetare.

Totodata, el a respins din nou termenul de “baroni locali” cu care unii alesi locali sunt etichetati peiorativ, reluand punctul de vedere ca unii primari si presedinti de consilii judetene se bucura de increderea cetatenilor mai mult decat presedintele tarii sau primul-ministru, dovada fiind ca sunt alesi in mod repetat de alegatori.

SHARE:
0 Comentarii