THE TICKER:

Social

Atentie soferi! Politia ia masinile la puricat

de Adrian Cristescu - Ianuarie 10, 2013 - 12:19
TEXT SIZE: A | A | A | A

In perioada 10-20 ianuarie, ehipe mixte de politisti rutieri si mecanici ai Registrului Auto Roman (RAR) vor verifica in trafic starea tehnica a masinilor, urmarind daca acestea indeplinesc conditiile pentru a putea circula pe drumurile publice.

Concret, politistii si specialistii RAR vor verifica buna functionare a mecanismului de franare si a sistemului de directie, a instalatiei de iluminare/semnalizare, precum si a reglajului acesteia, legalitatea montarii si utilizarii luminilor de alta culoare sau intensitate, a dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decat cele omologate.

De asemenea, se va verifica autenticitatea seriilor de identificare a vehiculelor, concordanta datelor inscrise in certificatul de inmatriculare cu caracteristicile tehnice, detinerea inspectiei tehnice periodice si valabilitatea acesteia, precum si utilizarea anvelopelor de iarna si uzura acestora.

In cazul in care se constata defectiuni tehnice de natura a pune in pericol grav siguranta circulatiei, autoturismele respective nu vor mai fi lasate sa circule.

SHARE:
0 Comentarii