THE TICKER:

Social

Ponta: Vor avea loc si reduceri ale numarului de posturi. Insa vor fi vizate doar locurile de munca din autoritatea centrala, ministere si agentii teritoriale ale autoritatilor centrale

de Adrian Cristescu - Martie 11, 2013 - 12:56
TEXT SIZE: A | A | A | A

Reducerea cu 15% a cheltuielilor de personal va presupune si o reducere a numarului de posturi din diverse institutii, a declarat premierul Victor Ponta. Primul ministru a adaugat ca ii este greu sa creada ca in diverse ministere sau autoritati publice este nevoie de toti angajatii.

“Am spus, pot fi reduse, ca sa putem sa angajam absolventi la sanatate, la educatie, la politie. Pot fi reduse cheltuielile cu personalul, nu taind salarii, dar mergand in fiecare institutie centrala si vazand cate posturi sunt neocupate, cate posturi sunt ocupate inutil, de unde se cheltuie prea mult, cu deplasari in strainatate, cu tot felul de alte lucruri. Asa a aparut acea reducere de 15%”, a spus premierul.

Ponta a adaugat ca nu vor fi taiate salarii si posturi din spitale sau scoli, ci din autoritatea centrala, ministere, autoritati, agentii si oficii teritoriale deconcetrate ale acestor autoritati centrale.

Potrivit unor informatii obtinute de Mediafax, premierul Victor Ponta le-a cerut ministrilor sa prezinte in perioada care urmeaza propuneri pentru reducerea cu 15% a cheltuielilor cu personalul si a cheltuielilor cu bunuri si servicii.

SHARE:
1 Comentariu
  • mircea

    domnu ponta va dau eu o solutie: micsorati numarul de ministri si secretari de stat si taiati-le din salarii si dotari!! nu de alta, dar si asa taie frunze la cainii de la dinamo!!