THE TICKER:

Social

Kruk: Romanii, ingrijorati de datorii doar cand depasesc 1.000 de lei

de Dana Mihailovici - Iunie 17, 2013 - 15:55
TEXT SIZE: A | A | A | A

Romanii sunt ingrijorati de datorii atunci cand ele depasesc 1.000 de lei si au intarzieri de peste 30 de zile, releva datele unei cercetari online efectuate la cererea companiei Kruk International. Este vorba despre sumele pe care acestia le datoreaza.

Potrivit studiului, pragul psihologic pe care il indica cel mai des romanii in relatia cu datoriile este de 1.000 de lei, peste jumatate dintre cei chestionati sustinand ca sunt ingrijorati de nivelul datoriilor cand ajung la pragul de 1.000 lei sau depasesc aceasta suma.

De asemenea, respondentii au indicat intr-o proportie destul de mare – aproape 1 din 4 – ca suma prag care ii ingrijoreaza este de 500 de lei.

De asemenea, o treime (aproximativ 34%) dintre romani considera ca, in 30 de zile de la scadenta, suma de plata se transforma in datorie.

Simtul datoriei

Romanii au simtul datoriei. Astfel, “simtul datoriei’ este foarte pronuntat, arata concluziile studiului, 23% dintre romani considerand ca o plata devine o datorie la o zi de la scadenta, 25% spun ca 15 zile sunt necesare pentru ca acea plata sa se transforme in datorie, iar 18% dintre romani se recunosc datornici la 60 de zile de la scadenta.

SHARE:
0 Comentarii