THE TICKER:

Banci

85% dintre IMM-uri considera ca dobanzile practicate de banci sunt mari

de Adrian Cristescu - Octombrie 14, 2013 - 14:22
TEXT SIZE: A | A | A | A

Dobanzile practicate de bancile comerciale din Romania sunt mari, considera o mare parte dintre reprezentantii companiilor mici si mijlocii care au participat la un sondaj realizat de portalul financiar Efin.ro.

Astfel, 85% dintre reprezentantii IMM considera ca dobanzile bancare sunt mari, in timp ce 11% spun ca nivelul dobanzilor este unul acceptabil.

“In realitate, daca privim datele statistice, observam ca intre rata dobanzii active in Romania si media UE, marja de risc este de aproximativ 5%, fata de un minim de 3,5% in perioada 2007 – 2008. Dobanda rezultata nu este asadar foarte ridicata si ar trebui sa reflecte si oportunitatile superioare de profit de pe o piata in dezvoltare, asa cum este Romania”, arata analistul economic Dragos Cabat, Managing Partner Efin.ro.

Peste o treime dintre persoanele intervievate au indicat lipsa de transparenta in ceea ce priveste comisioanele si taxele aferente creditelor, in relatia loc cu banca.

Sondajul releva, de asemenea, ca pentru aproximativ 70% dintre reprezentantii companiilor, produsele bancilor nu sunt accesibile, iar circa jumatate dintre acestia sustin ca bancile nu sunt dispuse sa acorde credite companiilor.

SHARE:
0 Comentarii