THE TICKER:

Banci

ANPC: Cel putin trei banci au prevederi ascunse in contracte

de Adrian Cristescu - Octombrie 03, 2013 - 13:11
TEXT SIZE: A | A | A | A

Cel putin trei banci au contracte de credite cu prevederi ascunse, a declarat joi Bogdan Nica, presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), insa nu a evitat sa numeasca vreo banca.

“Exista cel putin trei banci care in continuare incearca sa ascunda lucruri in contracte. N-o sa va spun ce banci si cate procese sunt, pentru ca vrem sa le castigam pe toate. Cu cat mai multi bancheri corecti, cu atat mai bine pentru tara. Vrem cat mai putini aventurieri”, a spus Nica.

El a adaugat ca, de la 1 octombrie, a fost infiintata o structura specializata in cadrul ANPC pentru a se ocupa de clauzele abuzive.

“Oamenii reclamau si pana acum clauzele abuzive, diferenta este de abordare in justitie. Noi vom introduce in toate procesele motivari in temeiul noii legi”, a mai spus Nica.

Potrivit acestuia, pana la constituirea unei instante comerciale care sa se ocupe de aceste cazuri, atacarea unei clauze se poate face la tribunal, iar a doua instanta si ultima va fi Curtea de Apel. Instantele vor fi cele din orasul unde are sediul social institutia data in judecata.

SHARE:
0 Comentarii