THE TICKER:

Banci

ARB: In jur de 700.000 de romani au au restante la banci mai mari de 30 de zile

de Irina Socaciu - Octombrie 30, 2013 - 16:31
TEXT SIZE: A | A | A | A

Peste 700.000 de romani au restante la banci mai mari de 30 de zile, iar 4,5 milioane de persoane fizice insumeaza 7,5 milioane de credite, potrivit presedintelui executiv al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Florin Danescu.

“Din datele oficiale al BNR, astazi, 715.705 clienti persoane fizice ai bancilor detin restante mai mari de 30 de zile, implicit cu o suma mult mai mica se afla in curs de executare”, a afirmat Danescu, care a adaugat ca 4,5 milioane de persoane fizice insumeaza 7,5 milioane de credite.

Pornind de aici, el a aratat ca ARB are cateva temeri fata de o initiativa privind insolventa persoanelor fizice, aratand ca “o astfel de initiativa ar putea fi preluata, aplicata si folosita prin lege impotriva legii”.

Potrivit ARB, o lege privind insolventa persoanelor fizice ar trebui sa aiba la baza o cercetare si acordul tuturor partilor implicate – BNR, Ministerul Justitiei, Ministerul Finantelor, Agentia Nationala pentru Protectia Consumatorului si ARB -, fara sa fie influentata de “presiuni de natura politica” si sa nu fie afectata disciplina financiara.

SHARE:
0 Comentarii