THE TICKER:

Banci

Piperea: Onorariul nu a fost 200 de euro, ci 70 de euro! Totalul? Faceti dvs. calculul!

de Marius Pirloiu, Bogdan Asaftei - Februarie 18, 2011 - 17:27
TEXT SIZE: A | A | A | A

Avocatul Gheorghe Piperea pretinde ca a incasat de la clientii pe care ii reprezinta in procesele cu bancile un onorariu mediu de 70 de euro, conform declaratiilor de astazi dintr-o conferinta.

Intr-un articol publicat astazi de Econtext.ro, se mentiona ca onorariul perceput de Piperea ar fi de 200 de euro de client, asa cum reiesea dintr-un contract propus chiar de Piperea unui grup de clienti Volksbank.

“Onorariul nu a fost de 200 de euro. Acesta a fost de 70 de euro si pana acum reprezint 2600 – 3000 de clienti in procese intentate impotriva a doua banci”, a precizat Piperea.

Intrebat de Econtext.ro care este suma totala incasata de la clienti, avocatul Piperea a replicat scurt: Faceti dumneavoastra calculele!

Iar calculele arata ca avocatul Piperea a obtinut din aceste doua actiuni circa 200.000 de euro. Pe langa aceste onorarii de demarare si sustinere a procesului, mai exista doua onorarii de succes. Primul de 200 de euro pe contract, iar al doilea calculat ca procent (6%) din sumele recuperate de la banca, dupa cum reiese din acelasi contract propus clientilor Volksbank.

Onorarii peste onorarii

In plus, aproape pentru toti clientii, Piperea a deschis si ordonante presedintiale, adica actiuni separate de fondul procesului, prin care cerea suspendarea ratelor. Onorariul pentru aceste ordonante a fost de 35 de euro de persoana, a declarat avocatul.

Aceste date nu prea concorda cu informatiile ce reies din contractul cu clientii Volksbank. Astfel, in contractul cu clientii Volksbank se stipuleaza pentru aceste ordonante un onorariu de 50 de euro, plus TVA, de persoana. Si nu 35 de euro!

De asemenea, suplimentar fata de aceste ordonante, apare si aici un onorariu de succes. Astfel, daca se obtine suspendarea platii ratelor/comisioanelor si a dobanzilor abuzive, clientii vor mai plati de 100 de euro pe contract.

 

SHARE:
8 Comentarii
 • scarbit

  Mie mi-ar fi rusine in fata copiilor si a parintilor mei sa scriu asemenea aberatii. As traversa strada sa nu dau ochii cu prietenii daca as fi fortat de imprejurari sa scriu asa ceva. Dar nimic nu m-ar putea determina sa dezinformez si sa manipulez in halul asta atat de mizer. Autorii acestor articole sunt niste lipitori care sug pe spinarea unor oameni care chiar sunt in momente dificile si care incearca sa isi gaseasca dreptatea. Mi-e scarba.

 • maria

  dc tot sunteti impartiali ar trebui sa spuneti si cati bani a luat Nestor. 2 mil de euro? am auzit eu bine??? :))

 • Bogdan

  este vorba de contractele propuse si nu cele semnate. nu stiti ce s-a semnat de ce mai scrieti un astefel de articol? sunteti singuri ca pe contractele semnate nu apare suma de 70 de euro in loc de 200?
  daca ati incasat o suma pentru acest articol aveti bunul simt sa mentionati “Articol Publicitar”. noi intelegem ca trebuie sa manance si gura voastra o paine.

 • Bogdan Radu

  Dragii mosului… Orife lucru are si costuri. Banii nu au fost luati de avocatul Piperea ci de un cabinet. Pai cand m-am dus acolo si am vazut ca sunt trei avocati pentru noi care lucreaza dedicati… ce sa mai zic. Un proces dureaza ceva (b)ani… Chiar si 600.000 de euro daca ar fi luat, impartiti la 24 de luni si apoi la 4 (3 avocati + Piperea) si o sa realizati o suma…

  Pe piata au fost si alti avocati care au spus ca apara clientii si unii chiar ii apara… adica au clienti… M-a luat cineva cu japca la Piperea? Nu… Dar VBR imi ia cu japca lunar 70 de euro abuziv… Faceti calculul!

  Iar pentru individul cu KIWI finance… Minciuna pe fata! Daca spuneai ca creste rata cu 5% te mai credeam…
  Sau ca scade cu 5% mai inclinam sa spun ca poate ai dreptate.

  Este foarte usor pentru orice refinantator sa iti dea o rata mai mica in conditiile in care creste cu 10 ani perioada de dat inapoi banii, crescand suma finala de inapoiat. Am fost la mai multi asa zis refinantatori (banci si brokeri) si nimeni nu a reusit sa imi dea o rata cu mai mult de 5% mai mica in conditiile in care treceam de pe fixa pe o variabila cu EURIBOR minimal si procentul bancii maximal!

  PS: Indivizii de la ECONTEXT sa invete romana!!! Se scrie OPTIONAL nu OBTIONAL (la site-ul web)

 • Andreica Adrian Ioan

  Am dat si voi da dublu sau triplu daca trebuie indiferent de rezultat numai sa stiu ca nu am stat cu mainile in san si sa ma uit cum ma fura pe fata vaxbank(volksbank).

 • raiff

  de la fiecare dupa puteri, la avocat dupa nevoi… la raiff a luat 250 de eur!!!
  si a dat si contul unde sa faca clentii plata:

  RO78BACX0000000539067004
  Unicredit Sucursala Marasesti
  SCA PIPEREA SI ASOCIATII
  CUI: RO17849192

  http://stop-raiffeisen.blogspot.com/2010/10/blog-post_14.html

 • lumix

  @arakelian Daca Volksbank a facut asa ceva, adica a marit un cost fix, asta este clar un abuz si n-ar fi rau de actionat in instanta. Dar n-ar fi rau sa incerci o refinantare printr-un broker de credite, cum ar fi Kiwi Finance.

  o sa ai surpriza ca oferta pe care ti-o gasesc cei de la Kiwi poate aduce rata si cu 30% mai jos decat ai acum, daca nu chiar cu mai mult de 30%.

 • as adauga ca mie VBR mi-a marit dobanda fixa, crescand rata cu un procent de 20% din rata.
  La cei mai multi din cei care au dat in judecata, 70 euro este mai putin din ce le ia banca in plus intr-o luna.

  Legea din 2000, prin care nimeni nu are voie sa modifice un contract unilateral, trebuie aplicata!