THE TICKER:

Bani

Doar unul din opt romani e multumit de salariul pe care-l are. Cei mai multi se tem sa ceara o marire de salariu

de Dana Mihailovici - Octombrie 17, 2012 - 13:19
TEXT SIZE: A | A | A | A

Angajatii din Romania se tem sa ceara mariri de salariu, de teama instabilitatii pietei muncii, arata un sondaj realizat de reprezentantii site-ului de recrutare BestJobs. Acest lucru are loc in contextul in care ei considera ca muncesc cu mult peste salariul pe care-l primesc.

Astfel, 22% dintre respondenti sustin ca nu au cerut o marire de salariu in ultimele sase luni si le este teama sa poarte astfel de discutii cu superiorul lor direct. Intrebati daca sunt multumiti de actualul nivel salarial, 43% dintre romani sustin ca depun un efort mult prea mare la locul de munca, comparativ cu remuneratia financiara.

La polul opus se afla cei 8% dintre romani care au marturisit ca au primit mai multi bani chiar si fara sa ceara, in timp ce alti 20% si-au infruntat temerile si au cerut o crestere a salariului, fara, insa, prea mult succes.

Salariu

In ceea ce priveste actualul nivel salarial, 8% sustin ca sunt bine platiti, iar 2% sunt chiar de parere ca primesc mai multi bani decat merita. O mare parte a respondentilor considera, insa, ca salariul este mult prea mic pentru a-i motiva sa fie eficienti la locul de munca.

Doar 12% dintre romani sunt multumiti de salariul pe care-l primesc.

SHARE:
0 Comentarii