THE TICKER:

Bani

Romanii incep sa-si plateasca taxele si impozitele cu cardul

de Dana Mihailovici - Februarie 11, 2014 - 17:03
TEXT SIZE: A | A | A | A

Romanii au platit cu cardul, anul trecut, taxe si impozite in valoare de 133 milioane lei, in crestere cu 36%, potrivit datelor raportate de bancile membre Visa Europe, plata medie situandu-se la 358 de lei.

Clientii care si-au achitat taxele si impozitele cu cardul au realizat peste 372.000 de plati electronice, in urcare cu 31% comparativ cu 2012, iar valoarea medie a unei taxe, de 358 de lei, s-a apreciat cu 4%.

La sfarsitul anului trecut, plata taxelor si impozitelor locale cu cardul direct la POS la sediile administratiilor fiscale era acceptata de 176 de primarii.

“Am observat in ultimul an ca tot mai multe primarii incep sa se orienteze spre acceptarea platii online pe ghiseul.ro, platforma pusa gratuit la dispozitia lor, si sa renunte la platformele proprii. Astfel, numarul primariilor care accepta plata cu cardul prin ghiseul.ro a crescut cu 70% anul trecut, la 73 de municipalitati, iar alte 30 de primarii se aflau in procedura de inrolare pe platforma la finalul anului 2013”, a declarat intr-un comunicat Catalin Cretu, director regional pentru Romania si Croatia, Visa Europe.

SHARE:
0 Comentarii