THE TICKER:

Bani

Salariile au scazut in luna august cu 31 de lei

de Dan Irimia - Octombrie 07, 2013 - 13:47
TEXT SIZE: A | A | A | A

Castigul salarial mediu nominal net a fost in luna august de 1.604 lei, mai mic cu 31 de lei (-1,9%) fata de luna anterioara, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS).

Totodata, castigul salarial mediu nominal brut a fost de 2.219 lei in august, cu 1,8% mai mic decat in iulie.

Scaderile castigului salarial mediu net in august fata de luna anterioara au fost determinate de acordarea in iulie de premii ocazionale, inclusiv prime de vacanta, sume din profitul net si alte fonduri, inclusiv tichete de masa si tichete cadou. De asemenea, scaderile castigului salarial mediu net sunt cauzate si de nerealizarile de productie ori incasarile mai mici.

Cele mai semnificative scaderi ale castigului salarial mediu net s-au inregistrat in telecomunicatii, fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor si semiremorcilor, tiparirea si reproducerea pe suporturi a inregistrarilor (intre 8% si 9% ) si in fabricarea produselor textile, cercetare-dezvoltare, transporturi pe apa, fabricarea produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice, colectarea si epurarea apelor uzate, alte activitati industriale (intre 6% si 7,5%).

La polul opus, cele mai mari cresteri ale salariilor nete au fost in extractia carbunelui superior si inferior, alte activitati extractive (intre 8,5% si 13%) si in extractia minereurilor metalifere, tranzactii imobiliare (intre 4% si 5,5%).

SHARE:
0 Comentarii