THE TICKER:

Bani

Studiu: Dublarea salariului reduce cu 25% riscul de a face hipertensiune. VEZI cine e cel mai afectat de valoarea salariului

de Ioan A. Murgu - Ianuarie 11, 2013 - 14:48
TEXT SIZE: A | A | A | A

Un studiu realizat de o echipa de cercetatori americani arata ca salariul este un factor important asupra sanatatii, informeaza news-de-stars.com, citat de Agerpres.

In cadrul studiului au fost analizate datele medicale si financiare a 5651 familii americane. Subiectii, cu varste cuprinse intre 25 si 65 de ani, au fost impartiti in doua grupe: 25-44 ani si 45-65 ani, studiul desfasurandu-se in trei etape succesive: 1999, 2001 si 2003. Pentru fiecare perioada, cercetatorii au adunat datele si le-au comparat cu cele stranse doi ani mai tarziu.

Afectate

Femeile intre 25 si 44 de ani s-au dovedit a fi cele mai afectate persoane de valoarea salariului. Acest rezultat este surprinzator, avand in vedere ca acest grup de varsta nu are in general o asemenea problema, ea intalnita mai des la barbatii mai varstnici.

Studiul a mai aratat un lucru, la fel de interesant: dublarea salariului orar reduce cu 25-30% riscul persoanelor de 25-44 de ani de a face hipertensiune.

SHARE:
1 Comentariu
  • Iulian

    Asta inseamna, intr-o societate mai putin necivilizata si mai putin rapace, ca ai putea da in judecata angajatorul pentru crima, daca nu iti dubleaza salariul.