THE TICKER:

Bani

Unde cresc salariile in forta? In Germania!

de Sorin Barbu - Iunie 17, 2013 - 15:46
TEXT SIZE: A | A | A | A

Salariile din Germania au inregistrat la inceputul acestui an cel mai rapid ritm de crestere din ultimii aproape patru ani, informeaza Reuters.

Costul orar al fortei de munca a crescut cu 3,9% in Germania in perioada ianuarie-martie 2013, a anuntat luni Oficiul european pentru Statistica (Eurostat), mai rapid decat in zona euro, unde s-a inregistrat un avans de 1,6%. Este cea mai mare crestere in Germania din primul trimestru din 2009.

Pe ce cheltuiesc

Salariile mai ridicate din cea mai mare economie europeana ar trebui sa-i determine pe cetatenii germani sa cheltuiasca mai mult pe vacante in Spania, masini italiene si vinuri portugheze, putand ajuta la redresarea economiilor din Europa de Sud, sunt de parere jurnalistii de la Reuters.

SHARE:
7 Comentarii
 • o nemtoaica

  articol scris la punct si destul de usor de inteles! cunosc foarte bine piata germana si e adevarat ca economia a crescut, dar nu prea sint de acord cu jurnalistii de la Reuters… prefer masinile germane si vinurile italiene.. de exemplu.

 • Sorin Barbu

  @ nu conteaza

  Va mai explic o data: NOI NE-AM REFERIT DOAR LA GERMANIA FATA DE MEDIA EUROPEANA! GASITI VREO REFEERIRE LA ROMANIA IN TEXT? IN TEXT, NU IN COMENTARIUL MEU ANTERIOR?

  Celelalte sunt rautati mici, demne de oameni pe masura! In rest, numai de bine!

 • nu conteaza cine sint

  D-nu Barbu,
  in primul rind, chiar nu vedeti ca va contraziceti personal ?!?
  “Unde cresc salariile in forta? In Germania!”
  “Ca in Romania salariile cresc si mai mult, asta e altceva”

  In al doilea rind, apropos de “sa va intreb daca stiti sa cititi un articol”…Pe vremea cind d-voastra invatati Abecedarul, eu eram la Facultatea de mecanica din Galati…, iar anul acesta facem 30 de ani de cind locuim in Germania….

  Si-n al treilea rind si cu asta am incheiat discutia,…la noi e o vorba: “De atitia copaci, nu mai vezi padurea!”

  Cu stima si respect,
  un cititor oarecare

 • Sorin Barbu

  @ nu conteaza

  In primul rand, nu e cazul sa fiti tendentios. As putea sa fiu si eu la fel si sa va intreb daca stiti sa cititi un articol!

  Ceea ce va arat e exact acelasi lucru, dar ceea ce va spun e altceva. Dvs va referiti la un link care prezinta Romania fruntasa. Am zis noi ceva de Romania aici? Asta nu intelegeti, noi ne-am referit la Germania. Punct! Ca in Romania salariile cresc si mai mult, asta e altceva, dar nu ne-am referit la asta.

  E clar acum?

 • nu conteaza cine sint

  D-nu Barbu, ce-mi arata-ti d-voastra este acelasi lucru cu link-ul meu!
  Apropos, stiti sa cititi un grafic ?

 • Sorin Barbu

  @ nu conteaza cine sunt

  Cititi cu atentie ce scrie in stire. Am scris ca salariile au crescutr in Germania dublu fata de media europeana, ceea ce e adevarat. Verificati aici sursa stirii:

  http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_PUBLIC/3-17062013-BP/EN/3-17062013-BP-EN.PDF

  Si apoi dati verdicte, daca e gresit sau nu. Ca asa se procedeaza, intai verifici si apoi te arunci la concluzii! Dar nu in Romania, din pacate!

 • nu conteaza cine sint

  D-nu Barbu, de ce induceti in eroare cititorii ??
  Cititi aici
  http://economie.hotnews.ro/stiri-finante-15017161-romania-fruntasa-europa-cresterea-costurilor-forta-munca.htm
  si apoi comentati…